Eve Online > NoobGarten

Eve poczatki

<< < (4/8) > >>

Gromo:
A gdzie mogę znaleźć jakiś poradnik jak trenować skille? Co jest podstawą dla Minmatarów, co rozwijać, jak fitować statki? Albo chociaż jakaś ogólna strona, gdzie znajdę aktualne poradniki i przewodniki?
Dzięki wielkie za dotychczasową pomoc, wyjaśniliście mi wiele rzeczy. A przede wszystkim pomogliście mi się zdecydować, czym i jak grać.

WhiteCat:

--- Cytat: Gromo w Luty 10, 2014, 12:30:36 ---Albo chociaż jakaś ogólna strona, gdzie znajdę aktualne poradniki i przewodniki?

--- Koniec cytatu ---
Do EVE nie ma poradników i przewodników, wszystko zmienia się zbyt dynamicznie (ew. http://www.isktheguide.com/ - pewne podstawy)

Co do fitów, to możesz zajrzeć tu: http://eve.battleclinic.com/browse_loadouts.php, ale najlepiej popatrzeć na kb i pogadać z ludźmi którzy umieją latać.
Najlepiej dołączyć do jakiejś korporacji, gdzie zostaniesz zaznajomiony z interesującymi Cie aspektami, ciężko cokolwiek wytłumaczyć "na sucho"

Xeovar:

--- Cytat: GlassCutter w Luty 10, 2014, 11:07:52 ---Nie słuchaj jaka teraz obowiązuje moda, lataj tym co Ci się podoba.

--- Koniec cytatu ---

To jest JEDNA, JEDYNA ważna rzecz.

Rób to co chcesz, reszta jest wtórna. Skile zawsze możesz doszkolić. Ba, jak masz ISK możesz se kupić chara 100m+ i będziesz miał wszystko.
Lataj i rób to co chcesz, spróbuj znaleźć sobie CIEKAWE (dla Ciebie) zajęcie - w tym pomaga UA oraz : http://xeovar.net/eve/eve-wtd.jpg
Skiluj to co Ci w miarę potrzebne, nie przywiązuj się do rasy, dużo ważniejsze (zwłaszcza na początku) są skile uniwersalne - tzn poprawiające ogólne staty, lub na moduły które zawsze będziesz używał (weby, scramble/disrupty, zarządzanie capem, propulsion mody, dmg mody itp). Skile bardziej specjalistyczne (shield/armor tank, konkretny typ broni) rób ostrożnie - tzn owszem gunnery 5 (bo do każdego guna potrzebne) ale juz small hybrid turret 3 dla nuba jest ok. Wybierz se tez jeden rodzaj tanka na początek i dobij do t2 hardów/naprawiaczek.
Reszta przyjdzie z czasem - o ile się nie zniechęcisz po drodze.

Kilka moich rzeczy które powtarzam nowym jak się pytają:
1. Nie lataj statkiem którego stratę Cie nie stać
2. Zawsze będzie Ci brakować jakiś skilli
3. W momencie wyskilowania bieżącego FOTM, właśnie zostaje znerfiony
4. Zawsze kiedyś statek który był/jest bezużyteczny stanie się FOTMem.*

* - dla trolli - tak wiem, nadal czekam na rooka....

Anthar:

--- Cytat: Xeovar w Luty 10, 2014, 12:40:45 ---4. Zawsze kiedyś statek który był/jest bezużyteczny stanie się FOTMem.*

* - dla trolli - tak wiem, nadal czekam na rooka....

--- Koniec cytatu ---

Zloz go na blasterach i armor tanku - mowie wymiata!

Theronth:

--- Cytat: Anthar w Luty 10, 2014, 12:46:54 ---Zloz go na blasterach i armor tanku - mowie wymiata!

--- Koniec cytatu ---

--- Kod: ---Caldari Cruiser Skill Bonus:
5% Bonus to Heavy and Heavy Assault Missile Launcher Rate of Fire per level
10% Bonus to ECM Target Jammer capacitor use per level

Recon Ships Skill Bonus:
30% Bonus to ECM Target Jammer strength per level
10% Bonus to Heavy Assault & Heavy Missile velocity per level

Low Slots
3
Med SlotsMed Slots
7
High SlotsHigh Slots