Eve Online > NoobGarten

Eve poczatki

<< < (3/8) > >>

Gromo:
Dobrze rozumiem, że frakcyjne statki są zablokowane dla innych frakcji, więc latając minmatarem nie mam szans na sterowanie frakcyjnych ravenem?

Może korzystając z okazji. Może opowiedziałby ktoś, albo dał linka do aktualnego poradnika opisującego + i - każdej z ras? Bo po samych misjach widzę, że odkąd przestałem grać, wiele się pozmieniało.

lastriko:
nie, możesz latać czym chcesz/ na co pozwalają skille, a btw to radziłbym się zająć eksploracją, plexy potrafią być bardzo opłacalne nawet w higsecu, tyle że trzeba je sobie znaleźć, chyba że chcesz umrzeć z nudów robiąc misje

Isengrim:

--- Cytat: Gromo w Luty 10, 2014, 10:56:49 ---Dobrze rozumiem, że frakcyjne statki są zablokowane dla innych frakcji, więc latając minmatarem nie mam szans na sterowanie frakcyjnych ravenem?

--- Koniec cytatu ---

Nie, możesz latać każdym statkiem, jaki sobie wyskillujesz. Zaczynając jako Minmatar możesz przejść do staktów Caldari i nic Ci się nie stanie - poza tym, że przez pół roku nie będziesz miał ani dobrze wyskillowanych Minmatarów, ani Caldari. :P

Osobiście polecam odkopanie starej postaci, jeśli ma już jakieś skille i zacząć na niej skillować statki innej rasy - przynajmniej nie będziesz kolejny raz zaczynał od zera. Jeśli to niemożliwe (konto skasowane, zapomniałeś nazwy i hasła, pies zjadł login) to możesz spokojnie skillować sobie tę rasę, która Ci się akutalnie najbardziej podoba, na zmianę z ogólnymi skillami pomagającymi fitować statki i zwiększającymi wydajność uzbrojenia.

Dux:
IMO albo rybki albo akwarium. Cross do drugiej rasy jest pożądany i w zasadzie konieczny, ale na starość. Uczenie się skili dwóch ras już od początku tylko spowolni Twój rozwój i zwiększy ryzyko, że gra Ci się szybko znudzi, bo po miesiącach skilowania dalej będzie Ci się wydawać, że nie masz nic sensownego wyskilowanego jak należy.
Statki matarskie do robienia misji jak najbardziej się nadają. Przynajmniej jeśli robisz te misje w minmatar space, gdzie ich większość jest przeciw angelsom. Pewnie nadal będą aktualne do tego w kolejności: rifter->rupture->hurricane->Maelstrom (ten do l4). Jak się dorobisz machnij skile na gallentyjskie BSy i kup sobie machariela. Ten to już będzie maszynka do mielenia ratów.
Do tego w takim układzie skilowanie pod pve nie będzie Ci zbytnio kolidowało z tymi pod pvp, bo będą się one ze sobą pokrywać.

GlassCutter:

--- Cytat: Gromo w Luty 10, 2014, 10:56:49 ---Może korzystając z okazji. Może opowiedziałby ktoś, albo dał linka do aktualnego poradnika opisującego + i - każdej z ras? Bo po samych misjach widzę, że odkąd przestałem grać, wiele się pozmieniało.

--- Koniec cytatu ---
Ależ proszę Cię bardzo: Frakcje. Wybierz tę która Ci się najbardziej podoba, cała reszta (rodzaj uzbrojenia, taktyki) to pierdzielenie "znafcuf" nie mające najmniejszego znaczenia. Za 2 lata i tak będziesz latał wszystkim. Nie słuchaj jaka teraz obowiązuje moda, lataj tym co Ci się podoba.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej