Eve Online > NoobGarten

Eve poczatki

(1/8) > >>

Gromo:
Witam. Mam zamiar powrocic do Eve po poltora rocznej przerwie. Tym razem jako Minmatar. I tu kilka pytan mi sie nasuwa. Jak wyglada robienie misji statkami tej rasy? Nadaja sie, czy lepiej od razu przesiadac sie na caldari?  W jaki sposob mozna dobrze zarabiac isk ta rasa? Po za pvp wyrozniaja sie czyms szczegolnym?

Zygi O.:
wyrozniaja sie zdecydowanie;-) tym ze ich statki cudem trzymaja sie kupy:-P

a tak na serio to ja cynabalem dlugo robilem misje lvl4 w curse i dalo sie wyzyc:-) do misji kazdy teraz poleci Ci ishtara ale to dla Ciebie dluzsza perspektywa skoro ledwo zaczales.

ja polecam tez reliki sprobowac, siedzialem kilka dni na relikach w eso i 2b zarobilem.

Gromo:
Może trochę inaczej zacznę.
Grałem jakieś 3 lata temu na trialu, wybrałem wtedy Amarra, pograłem troszkę i porzuciłem grę. Półtorej roku temu znajomy dał mi trial na 21 dni i  tym razem w trochę bardziej zaplanowany sposób zacząłem grać jako Caldari, dobiłem do Caracala i Cormoranta do salvagingu. Ale jak to zwykle bywa, jako noob nie przykładałem większej wagi do skilli, ważniejsze było dla mnuie posiadanie nowego, większego statku niż porządny trening w jakimś mniejszym.

Tym razem spodobała mi się rasa Minmatar i chciałbym zacząć grę, dobrze zaplanować rozwój i to, co będę robił. Przez ostatnie kilka dni przeczytałem masę guide'ów, ale nie znalazłem jakiegoś większego, opisującego jak zarabiać robiąc misje jako Minmatar. W związku z tym wpadłem na pomysł, żeby szkolić się pod Drake'a/Ravena i robić L3/L4 misje statkami Caldari. Potem, mając kasę zacząłbym się bawić w małe piracenie w null secu statkami Minmatarów. Do tego planu po części zachęca mnie pewien poradnik, w którym wyczytałem, że dalsze statki Minmatar są słabe (bodajże Battleshipy i dalej).

Co poradzilibyście w mojej sytuacji? Czy taki plan ma szanse powodzenia? Czy może od razu robić Caldari i grać misje, a potem ewentualnie przenieść się na statki Matarów?

No właśnie mój największy problem polega n tym, że w google znajduję masę poradników, ale na rok 2009. Nie umiem znaleźć poradników pod jakiś aktualny rok, lub 2013. Dlatego boję się, że moje rozumowanie jest błędne i wiele teorii na temat siły statków i ich przydatności już jest dawno nie aktualnych.
Jak teraz nadają się Minmatarzy do misji? W ogóle, jak można zarobić Matari grając dosłownie od 0? Jesli da się przenieść postać z konta trial, to mogę tego starego Caldari przenieść i sprzedać jego statki, trochę kasy na skille/jakieś małe fregaty będzie.

[BU FU] Karas:
problem internetu jest taki. Ze kady debil, jesli potrafi tylko wyartykulwac swoja glupote, moze to zrobic. BO MOZE i ch.
np takie kwiatki. Co jest totalna bzdura wyssana z dupy Autora tego tutorialu.

--- Cytuj ---...że dalsze statki Minmatar są słabe (bodajże Battleshipy i dalej).
--- Koniec cytatu ---

Fajnie, ze szukasz wiedzy, to sie ceni, ale jesli nie masz jakisch minimalnych podstaw. Ciezko Ci odsiac plewy od wartosciowej wiedzy. Jak zawsze, polecam UA, tam dowiesz sie podstaw i na pewno latwiej Ci bedzie odnalesc sie w swiecie eve

GlassCutter:
To co pisano w poradnikach 2, 3 i więcej lat temu ma tylko częściowe pokrycie w obecnej sytuacji. Kiedyś gdy ktoś pytał o dobrą fregatę, odpowiadało się rifter, teraz każda jest spoko. Dotyczy to każdego aspektu gry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej