Eve Online > NoobGarten

Pytanie o GTC

(1/4) > >>

Sindione:
Witam,

Znalazłem w sieci coś takiego: http://www.amazon.com/Months-Subscription-Online-Instant-Access/dp/B00GDHD74A/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1390206670&sr=8-3&keywords=eve+online

Oczywiście jest pewne ale: "Note: Currently, this item is available only to customers located in the United States and who have a U.S. billing address."

Oferta ciekawa - 3 miechy za niecałe 40$ = 40-45 zł za miesiąc. I moje pytanie: Czy CCP mogłoby się przyczepić do takiej sytuacji, gdyby konto logowane z polskiego IP, było "zasilane" GTC kupionym za oceanem? Na Amazon kupowałaby osoba mieszkająca w US (nie żadne "szacher-macher"), a kod wpisywany byłby już z polskiego IP. Zawsze jakieś 40 zł zostałoby w kieszeni ( w porównaniu do ceny CCP - 39€).

SokoleOko:
CCP nie obchodzi skąd się logujesz, sam opłacałem przez wiele miesięcy grę kupując GTC u amerykańskiego retailera i płacąc w dolarach (kwoty są te same, różnią się walutą, więc w dolarach = taniej). Mieszkam w Polsce, oczywiście.

Precelek:

--- Cytat: Sindione w Styczeń 20, 2014, 09:42:47 ---Czy CCP mogłoby się przyczepić do takiej sytuacji, gdyby konto logowane z polskiego IP, było "zasilane" GTC kupionym za oceanem?

--- Koniec cytatu ---

nie

Sindione:
dzieki za info.

Ogólnie samo GTC - 2 miechy - kosztuje 35$ - to jest oczywiście wymienne na plexy.

Na amazonie jest 3 miechy za dodatkowe 4$, - ale już tylko jako czas gry, bez możliwości wymiany na plexy - w sumie po co dopłacać ~5$ za możliwość zhandlowania tego w grze, jak można taniej sobie opłacić konto.

W sumie nie widzę teraz tańszych opcji niż kupować u polskiego resellera za 100 zł. No chyba ze znacie jakieś tańsze legalne sposoby, niż zawracanie głowy znajomym z US ;)

SokoleOko:
Legalnie taniej niż "prawie 100 zł" to niestety się nie da.

A nielegalnie - bardzo łatwo wyłapać bana, więc nawet o tym nie myśl.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej