Eve Online > Wsparcie techniczne
Win 8.1 i nie działająca Evka
Xarthias:
Nie ma to jak offtopic od offtopica od offtopica :P
Wybaczcie, dawno tu nie zaglądałem, odzwyczaiłem się :P
--- Cytat: ufoman w Grudzień 27, 2013, 08:34:41 ---w launcherze przestaw kontrolnie na dx9.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe jak mam to zrobić, kiedy launcher się nie odpala :P
Nieważne :)
Przegrałem sobie na żywca katalog evki z innego kompa, zapuściłem repaira, launcher odpalił, po kliknięciu w "Play" pojawiał się napis "Launching..." i po paru sekundach zmieniał z powrotem na "play".
Zapuściłem repaira po raz drugi i trzeci i w końcu ruszyło. Także nie wiem co było zwalone, ważne że działa :P
Co do Win8 to naprawdę nie rozumiem tego całego hejtu, w dodatku sianego zazwyczaj przez ludzi, którzy z systemem mieli kontakt co najwyżej marginalny i mocno okazjonalny :)
Modern UI (czy jak to się tam teraz nazywa, w skrócie kafelki), szczególnie po apgrejdzie do 8.1 to zajebista sprawa i ja, po ponad roku używania, nie wyobrażam sobie powrotu do menu start, które jest koszmarnie niewygodne. Regulowana wielkość kafelków, nazwy paneli, aktywne kafle, kilka skrótów klawiszowych plus przypięcie najczęściej używanych aplikacji do paska zadań, wstążka w eksploratorze, dzielenie okna w trybie modern i mieszanym, kilka naprawdę fajnych, kafelkowych aplikacji i mamy system dużo bardziej intuicyjny niż poprzednie wersje okienek. W dodatku o dobre kilka procent wydajniejszy i szybszy w działaniu niż w7 (przynajmniej w tych zastosowaniach, w których ja go używam na moim przedpotopowym laptopie). Moim zdaniem, są to najlepsze okienka od bardzo dawna.
Tylko trzeba się przestawić, bando konserw :P
Ja potrzebowałem około tygodnia, bo generalnie jestem przeciwnikiem zmieniania tego co działa :P ale się zaparłem i nawet classic shella nie instalowałem :)
Doszło do tego, że musiałem się przyzwyczajać do tego idiotycznego przycisku imitującego dawne menu start, który się nagle pojawił w 8.1...
Co do tych problemów z ubuntu, to wubi nie działa? W ostateczności, jak masz wydajny sprzęt, pakujesz sobie VirtualBoxa i pod nim instalujesz co chcesz :P
ManganMan:
--- Cytat: Xarthias w Grudzień 30, 2013, 21:02:02 ---
Co do Win8 to naprawdę nie rozumiem tego całego hejtu, w dodatku sianego zazwyczaj przez ludzi, którzy z systemem mieli kontakt co najwyżej marginalny i mocno okazjonalny :)
Modern UI (czy jak to się tam teraz nazywa, w skrócie kafelki), szczególnie po apgrejdzie do 8.1 to zajebista sprawa i ja, po ponad roku używania, nie wyobrażam sobie powrotu do menu start, które jest koszmarnie niewygodne. Regulowana wielkość kafelków, nazwy paneli, aktywne kafle, kilka skrótów klawiszowych plus przypięcie najczęściej używanych aplikacji do paska zadań, wstążka w eksploratorze, dzielenie okna w trybie modern i mieszanym, kilka naprawdę fajnych, kafelkowych aplikacji i mamy system dużo bardziej intuicyjny niż poprzednie wersje okienek. W dodatku o dobre kilka procent wydajniejszy i szybszy w działaniu niż w7 (przynajmniej w tych zastosowaniach, w których ja go używam na moim przedpotopowym laptopie). Moim zdaniem, są to najlepsze okienka od bardzo dawna.
Tylko trzeba się przestawić, bando konserw :P
Ja potrzebowałem około tygodnia, bo generalnie jestem przeciwnikiem zmieniania tego co działa :P ale się zaparłem i nawet classic shella nie instalowałem :)
Doszło do tego, że musiałem się przyzwyczajać do tego idiotycznego przycisku imitującego dawne menu start, który się nagle pojawił w 8.1...
Co do tych problemów z ubuntu, to wubi nie działa? W ostateczności, jak masz wydajny sprzęt, pakujesz sobie VirtualBoxa i pod nim instalujesz co chcesz :P
--- Koniec cytatu ---
Wiesz... Jak sam widziałeś, Doom na pewno pogoniłby na przymusowy "urlop" za głoszenie czegoś takiego :P
Poza tym, gdzieś chyba powinienem mieć Hyper-V :P
Wubi z kolei nie polecam: za dużo błędów w obsłudze miałem jak tak zainstalowałem Ubuntu :/
Proxima Alland:
To ja powiem, co ja słyszałam. Problem z Win8 jest taki, że nie wszystko można zrobić. Pewne funkcje są po prostu niedostępne. I jak teraz, mogę ręcznie ustawić pewne rzeczy tak ponoć w win8 nie da się. Tak samo jak z pewnymi programami czy oprogramowaniem. Sterowniki nie podpisane cyfrowo itp...
Zmusza do korzystania i posiadania kont w usługach Xbox i Windows Live.
Ale to tylko to, co słyszałam do tej pory. Ja mogę się zgodzić z jednym. Z doświadczenia wiem, że np Windows Phone z kafelkami itp. Bardzo intuicyjny i prosty, ogranicza mnie jak cholera! W porównaniu z tym, co mogę robić na Androidzie.
ManganMan:
--- Cytat: Proxima w Grudzień 31, 2013, 12:17:50 ---To ja powiem, co ja słyszałam. Problem z Win8 jest taki, że nie wszystko można zrobić. Pewne funkcje są po prostu niedostępne. I jak teraz, mogę ręcznie ustawić pewne rzeczy tak ponoć w win8 nie da się. Tak samo jak z pewnymi programami czy oprogramowaniem. Sterowniki nie podpisane cyfrowo itp...
Zmusza do korzystania i posiadania kont w usługach Xbox i Windows Live.
Ale to tylko to, co słyszałam do tej pory. Ja mogę się zgodzić z jednym. Z doświadczenia wiem, że np Windows Phone z kafelkami itp. Bardzo intuicyjny i prosty, ogranicza mnie jak cholera! W porównaniu z tym, co mogę robić na Androidzie.
--- Koniec cytatu ---
Bo jak dla mnie to jest system dla osób, które nie widziały kompa na oczy :P
SokoleOko:
--- Cytat: Proxima w Grudzień 31, 2013, 12:17:50 ---To ja powiem, co ja słyszałam.
--- Koniec cytatu ---
Ale może dyskutujmy o faktach, a nie o tym "co jedna pani drugiej pani"?
Czego takiego nie można zrobić na 8, co można było zrobić na 7?
--- Cytat: ManganMan w Grudzień 31, 2013, 13:03:14 ---Bo jak dla mnie to jest system dla osób, które nie widziały kompa na oczy :P
--- Koniec cytatu ---
Mówisz o Mac OS.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej