Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Wojna blobów N3PL vs CFC+Stainwagon
SokoleOko:
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 18, 2013, 13:03:30 ---Chyba weakest link?
--- Koniec cytatu ---
Sio, hejterze z polskiej prowincji, ten pan jest zajebisty z angielskiego! :D
Isengrim:
--- Cytat: Naicinh w Grudzień 18, 2013, 13:17:18 ---Oook w takim razie czekamy na wiecej "Jak ja bylem..." :P
--- Koniec cytatu ---
Chciałem tylko zauważyć, że dokładnie takimi opowieściami raczyłeś nas jeszcze niedawno na TSie c0venu. ^^
Soulscream:
--- Cytat: Naicinh w Grudzień 18, 2013, 13:17:18 ---Oook w takim razie czekamy na wiecej "Jak ja bylem..." :P
--- Koniec cytatu ---
Nah, swoją drogą ktoś chce mi oddać Talitane. Lepiej niech tego nie robi bo znów będę musiał w EvE grać :(.
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 18, 2013, 13:17:55 ---Sio, hejterze z polskiej prowincji, ten pan jest zajebisty z angielskiego! :D
--- Koniec cytatu ---
Nie mogę znaleźć obrazka w archiwum na gs.com :(
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 18, 2013, 13:18:31 ---Chciałem tylko zauważyć, że dokładnie takimi opowieściami raczyłeś nas jeszcze niedawno na TSie c0venu. ^^
--- Koniec cytatu ---
Padłem :D
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 18, 2013, 13:17:55 ---Sio, hejterze z polskiej prowincji, ten pan jest zajebisty z angielskiego! :D
--- Koniec cytatu ---
W łańcuchu jest chainlink btw :). Jako oczko żelazne :).
Skeer:
--- Cytat: Horb w Grudzień 18, 2013, 11:56:04 ---co zrobiles zeby sie im przeciwstawic i zmienic nieunknione ?
ile systemow im zabrales ?
a moze polecimy jak polacy w 39 z szabelkami na czlogi - wszyscy wiedza jak swietnie sie to dla nas skonczylo
"jesli nie mozesz ich pokonac to czas by sie do nich przylaczyc"
--- Koniec cytatu ---
Potraktuję to jako troll lub słabą wiedzę historyczną - zarówno w RL jak i EvE.
Horb:
Polscy ułani szarżujący na niemieckie czołgi stali się symbolicznym wyobrażeniem kampanii wrześniowej w oczach szeregu artystów polskich i zagranicznych. Rozpowszechniony przez propagandę polityczną mit o szarżach na niemieckie czołgi doczekał się wielu przejawów w sztuce, wpływając na spopularyzowanie tych fałszywych wyobrażeń wśród milionów ludzi. Mit znalazł swoje odbicie w wielu dziedzinach sztuki jak film, literatura czy malarstwo. Przedstawiono go m.in.:
Na dwóch obrazach Jerzego Kossaka zadedykowanych kampanii wrześniowej.
W filmie Lotna Andrzeja Wajdy.
W książce Blaszany bębenek Güntera Grassa
w wierszu „Lotnikom” Wiktora Budzyńskiego
uzycie tego zwrotu oddaje bezsensownosc tej walki = dokladnie to co mi chodzilo w moim poscie :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej