Eve Online > NoobGarten

Skróty

(1/17) > >>

CIVMAN:
Na początku chciałbym się ładnie przywitać.

Dzień Dobry Państwu,

Jęstem zupełnym świeżakiem w EVE - ale to takim, który usłyszał o grze jakieś 2 tygodnie temu - wziął sie za konto trial pograł trochę - uświadczył wspaniałej pomocy ze strony Polskiego gracza (została mi ofiarowana duza suma gotówki) a nastepnie zdecydował sie zakupić 30 dni gry.

I teraz ten straszny Noobik ma kłopot - poznaję grę, robi skille - kupuje statki - traci je - kupuje transportowce - zarabia, poznaje pomalutku specyfikę gry, ale bardzo częto nie rozumie co Ci wszyscy ludzie mówią. I nie tu nie chodzi o nieznajomość Angielskiego ( z tym sobie radze - ale o skróty myślowe używane przez graczy na forach i w samej grze). I tutaj Noobik ma prośbę do szacownego grona czy ktoś pokusiłby się o słowniczek noobowsko - veteranski.  Proszę napiszcie chociaż 1,2 zwroty, które uważacie iż mogą sie przydać komuś takiemu jak ja w rozumieniu o czym mówicie - no a jakbyście jeszcze rozszerzyli swoją wypowiedź o czym mówicie to byłaby już pełnia szczęśliwości.

Próbowałem znaleźć taki temat na forum ale niestety nie udało mi się (może nie za dobrze szukałem) ale powiem szczerze nieznajomość takich zwrotów strasznie przeszkadza nie tylko Nam nowym ale również i Wam (tego jestem świadomy) więc tą prośbą chciałem oszczedzić czasu (oraz zmniejszyć poziom irytacji) i nowym graczom i veteranom w samej grze.

Z góry pieknie dziękuje. :)

CIVMANEK CIVMANI (jak to powiedział jeden z doświadczonych graczy w samej grze - gość z bardzo wk.... nickiem)

GlassCutter:
O takie coś chodziło?
http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=5944.0

Przy okazji jak ktoś ma władność to niech poprawi "Agro- status ten jest przyznawany za atakowanie innego pilota. Utrzymuje się przez 30sec"

CIVMAN:
Tak - jednak jest podziękować pięknie i przepraszam za niepotrzebny temat.

Proxima Alland:
jw

Właśnie to samo pisałam.
Pozostaje mi więc tylko powitać Cię w naszym specyficznym gronie :D

CIVMAN:
Bardzo dziekuje. Mogę pwiedzieć iż gra jest strasznie wciągająca- nie ma co. Wystarczy wspomnieć iż po raz pierwszy zainstalowałem program do nagrywania wideo z gier by nagrywać poszczególne ceny materiałów w różnych miejscach do handlu.

Aż sam sie sobie zdziwiłem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej