Eve Online > Dyskusje ogólne

EVE Ciekawostki

<< < (17/48) > >>

[BU FU] Karas:
to prawda, tzn... To dosc wazny punkt widzenia. bo skoro Ci wszyscy co maja w pip kasy chcieli by miec postac insta 100m SP. to nadal to moga zrobic kupujac sobie gotowa postac z bazaru. Jedyna roznica jest taka, ze Main to main, a nie jakis z dupy alt.([lokal troll]choc jak patrze na Kinwe, to go chyba uratowalo, prawda maciuś? ;][ / lokal troll]).
I tak jak pisal Gagat, z pizdy nie zrobi sie warriora tylko dlatego, ze bedzie mial wypchany portfel.... baaa dla mnie pewnie to i nawet bedzie smieszniej, jesli zamiast riftera bede mogl mu zabic carriera: ]

generalnie balans puli SP nie zmieni sie, jedyna zmiana dotyka tylko niechcianych skilli, co imo jest dobrym pomyslem, aby moc naprawic bledy mlodosci.
z lekk anuta niepewnosci, ale pipieram pomysl... choc martwie sie o ceny plexow

Qlko1:

--- Cytat: Isengrim w Październik 16, 2015, 11:38:52 ---Więc jeśli ktoś zamiast jednego chara z 120 millionami SP woli mieć 3 po 35 milionów SP, to co za problem?

--- Koniec cytatu ---
Problemem jest sytuacja odwrotna, kiedy gość za pomocą kasy może skumulować 3 x 35mln SP na jednej postaci.
Pay2win w najczystszej postaci. Mikrotransakcja dająca przewagę... w grze z abonamentem... niech się pierdolą.

[BU FU] Karas:
Mylisz sie, jesli kupisz sobie bolid F1, nie oznacza, ze od razu bedziesz kubica, albo innym schumacherem, pewnie ktos kto sie tym zajmuje nie mialby problemu pocisnac Cie w jakims fabrycznym combiakiem: ]

Qlko1:

--- Cytat: [BU FU] Karas w Październik 16, 2015, 12:03:35 ---Mylisz sie, jesli kupisz sobie bilid F1, nie oznacza, ze od razu bedziesz kubica, albo innym schumacherem, od pizdeczka w F1 do pocisniecia chocby fiacikiem 126p.

--- Koniec cytatu ---
Nie mylę się.
Jeśli płacę co miesiąc abonament to oczekuję, że gość, który zaczął tego samego dnia co ja, będzie miał ten sam start co ja.
W efekcie, w końcowym punkcie różnić nas będzie tyle, ile każdy z nas wypracował swoimi decyzjami.
W tym wypadku gość może po prostu dodatkowo zapłacić za przewagę nade mną.
O ile w modelu free to play jest to normalne, tak w gry abonamentowe ludzie grają po to, żeby mieć równy poziom startu i rywalizować umiejętnościami, a nie portfelem.

Isengrim:
qlko, ale właśnie cały punkt w tym, że przecież dzisiaj każdy koleś z bogatym tatą może sobie kupić fchuj PLEXów i tytana razem z postacią, a potem próbować przeskoczyć przez bramę i tam zginąć (zdarzało się i przed Phoebe, i po Phoebe - na bramie do hiseca ;)).

Jedyne, co ta zmiana da, to trochę niepewności w lowsecu przy łapaniu miesięcznych postaci, bo może się okazać, że ten Vexor, którym latają, ma fit t2 z linkami, a nie jest zbieraniną wszystkiego, co koleś znalazł na pasku. :)

Ja o niczym innym nie marzę, tylko spotkać postać z na tyle dużą ilością SP, żeby mogła latać w czymś absurdalnie drogim, i na tyle niskim skillem, żebym mógł to zabić czymś absurdalnie małym. ;)

Że przypomnę mój najlepszy kill ever: https://zkillboard.com/kill/24872405/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej