Eve Online > Dyskusje ogólne

EVE Ciekawostki

<< < (21/48) > >>

Xeovar:
Najpierw pomysł mi się podobał potem poczytał troche i pomyślałem i mam mieszane uczucia.

Z jednej strony nie do końca zgadzam się z osobami mówiącymi "P2W end of EVE", z drugiej strony jest to duża zmiana która znowu ułatwi życie ludziom płacącym i będzie na granicy gold ammo a gold ubranka. I przez tę granicę jest chryja, bo temat jest dyskusyjny.

Dobre jest to że CCP to pokazało jako pomysł, i patrzą na reakcję community. Wydaje mi się że nie docenili jej siły, mimo że co najmniej 2 CSMów też było przeciw temu pomysłowi. Spodziewam się też, że nauczyli się już tyle żeby nie próbować na siłę wdrażać czegoś co kończy się dużym oporem graczy, zwłaszcza jak chodzi o rzeczy związane z mikrotransakcjami.

Osobiście wolałbym żeby zautomatyzowali mechanizm sprzedaży postaci i ewentualnie dodali opcję robienia Rename/Change look w momencie zakupu.
No, w ostateczności pakowanie nie SPków w paczki tylko konkretnych skilli i ich odsprzedawanie - to zdecydowanie zmniejszy efekt postrzegany jako p2w, bo nie będzie się dało skilować czegokolwiek za kasę, tylko trzeba będzie kupić konkretnego, gotowego skila.

Zobaczymy jak to się skończy.

Qlko1:

--- Cytat: Isengrim w Październik 16, 2015, 14:21:14 ---A po co Ci iski, jak nie zamierzasz grać, hę? ;) W milicji? :P

--- Koniec cytatu ---
Kolekcjonuję PLEXy :)

Isengrim:

--- Cytat: qlko1 w Październik 16, 2015, 14:31:48 ---Kolekcjonuję PLEXy :)

--- Koniec cytatu ---

A potem http://allegro.pl/dzial/kolekcje-i-sztuka ? ;)

Qlko1:
Nie, PLEX to po prostu w miarę bezpieczny sposób przechowywania kasy w EvE :)
Ostatnio każdą nadwyżkę w ISKach zamieniam na PLEXy. Póki co dobrze na tym wychodzę.

Chociaż muszę przyznać, że faktycznie przechowywanie i inwestowanie co raz to większej ilości forsy bez pomysłu jej wydawania wydaje się być bezcelowe. Może mi się znów zachce grać i ISKi się przydadzą  :)

Anthar:
Ja tam uwazam, ze to jest zle z calkowicie innego powodu.
Jednak od poczatku.

Osoby z gotowymi alt kontami zamiast placic za nie beda kupowac plexy na poczatku miesiaca , a sprzedawac wygenerowane skillpaki na koniec miesiaca. 
Sprawi to, ze starsi / bogatsi gracze beda mieli dziesiatki kont ktore beda za siebie w 90% placic poprzez 1 chara z +5 siedzacego na stacji w higsecu.
Minerzy beda mieli dodatkowa zachete do odpalenia dodatkowych kont gorniczych (lub reaktywacji tych zamknietych przy banie isboxera), gdyz teraz musza najpierw nakopac na plexa aby im sie to oplacalo, a po tej zmianie wyskilowany gornik bedzie musial nakopac 10% wartosci plexa, gdyz reszta kasy bedzie pochodzila ze sprzedazy skillpakow.

Totalnie wywinduje to cene plexow.
Mi to na reke , gdyz CCP wlasnie mi powiedzialo, ze nie bede musial placic za "troche kont" , praktycznie tylko maina bede skillowal - gdyz to main.
Jednak nowi gracze ktorzy beda chcieli sobie odpalic alt konto , beda totalnie uwaleni cena plexa i beda musieli wylozyc sporo kasy aby nadrobic braki w SP.

I to mi sie wlasnie nie podoba , koniecznosc wylozenia dodatkowej kasy aby nadrobic braki w SP w grze z subskrypcja.
Chyba ze ktos nowy bedzie w stanie wyfarmic na plexa wartego pewnie ponad 3b.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej