Eve Online > NoobGarten

Kilka noobskich pytań

<< < (2/12) > >>

Dux:
Korpy szkoleniowe:
Unseen Academy, Eve Univestity, Akademia Milicyjna.
Pierwszy i trzeci polskojęzyczne.

Przyswój sobie też:
Eve mon: program pomagający w układaniu kolejki skili, remapach etc.
Eve fitting tool: program do wirtualnego fitowania statków.
EveHQ (o ile nie pokręciłem nazwy) - ciężki kombajn, niekiedy, niektózy maja problemy by sie w nim połapać, ale ma wszystko powyższe, plus jakieś popierdółki (niekiedy niezwykle przydatne, jak te z fitowaniem POSa).

Jak miałes problemy z ss systemów, to masz mapkę:
http://evemaps.dotlan.net/
Wszystkie regiony z połączeniami, ss systemów, stacje, agenci itd.

GlassCutter:

--- Cytat: Dziobak w Listopad 25, 2013, 03:44:06 ---Witaj
Jeśli interesuje cię pvp, to dodam że jest możliwość tzw. dueli czyli wyzwania na pojedynek solo gracza (prawo-klik na gracza w przestrzeni i opcja duel, jest to kilku minutowy okres czasu w którym concord nie zaatakuje graczy biorących udział w duelu), często można spotkać chętnych do tej zabawy pod hubami handlowymi w hi seku, lub otrzymać propozycje pojedynku siedząc pod habem (przynajmniej na pewno pod habem jita 4-4 caldari asamble plant, przy okazji który jest największym habem w grze i warto to miejsce odwiedzić, gdzie również można kupić wszelkiego rodzaju ekwipunek). na początek można spróbować swojego szczęścia w pojedynkach fregatami, jest to w miarę tanie, dodam że postać 6 dniowa ma szanse wygrać z postacią 6 miesięczną ale to kwestia statku, wyposażenia i znajomości gry a nie skili postaci w grze. Oczywiście można też grać pvp w systemach po za emipre low, nul, wh, ale w tamtych systemach na początku bez pomocy jest to na pewno trudniejsze.

--- Koniec cytatu ---

Nie wierzę że w hi secu znajdzie uczciwe 1 vs 1 zapraszając/otrzymując propozycję duelu.. Jeżeli ma gdzieś spotkać prawdziwe, uczciwe solo to piracki low sec i npc 0.0. Byle dalej od kerbirów, z mojego doświadczenia wynika że w śród kerbirów jakakolwiek forma honoru nie występuje :P

Proxima Alland:
Zaraz, zaraz... Wszystko ładnie pięknie. Tylko nie do końca rozumiem czemu tak umniejszacie znaczenie skilli? Jeżeli coś daje np + 5% z każdym poziomem to na V mamy już 25%, Czyli +25% do celności to znaczna przewaga. itp. itd.
Myślę, że warto przed PVP wyskillować sobie poziom 2 mastery na daną fretkę. To da jakieś tam możliwości równego pojedynku. Trzeba mieć też odpowiedni fit, nie tylko statek i umieć ten fit obsługiwać. Najlepiej poćwiczyć na NPC a potem z kimś znajomym pobawić się w duel.

GlassCutter:

--- Cytat: Proxima w Listopad 25, 2013, 09:38:20 ---Zaraz, zaraz... Wszystko ładnie pięknie. Tylko nie do końca rozumiem czemu tak umniejszacie znaczenie skilli? Jeżeli coś daje np + 5% z każdym poziomem to na V mamy już 25%, Czyli +25% do celności to znaczna przewaga. itp. itd.

--- Koniec cytatu ---
Bo pvp nie sprowadza się do porównania dps vs tank. Gdyby tak było to fregaty nie zabijałyby bs'ów itd.

--- Cytat: Proxima w Listopad 25, 2013, 09:38:20 ---Myślę, że warto przed PVP wyskillować sobie poziom 2 mastery na daną fretkę. To da jakieś tam możliwości równego pojedynku. Trzeba mieć też odpowiedni fit, nie tylko statek i umieć ten fit obsługiwać. Najlepiej poćwiczyć na NPC a potem z kimś znajomym pobawić się w duel.

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czym jest mastery, wiem że po prawie 5 latach w tej grze na 90% statków którymi lata pokazuje mi właśnie 2 poziom tego czegoś ;) Na NPC to można sobie poćwiczyć co najwyżej umiejętność utrzymywania odległości od fregat i transwersala (prędkości kątowej), a i to tylko na misjach lvl 4 albo jeszcze lepiej w 0.0 gdzie fregaty punktują i webują. Duel ze znajomym to nie pvp! To tak jakby grać na wirtualnej giełdzie wirtualnymi pieniędzmi. Niby można, ale ni jak ma się to do realnych warunków.

Proxima Alland:
Ja nie mówię, że skill to wszystko. Na pewno nie. Ale to tak samo jak z fitem. Jak masz źle sfitowany statek, to masz dużo mniejsze szanse. Tak samo ze skillem. Za mały zasięg, za mała prędkość, za słaby fit - bo przecież skill, to fit w linii prostej.

Mastery to takie uproszczone coś dla noobków takich jak my, co mówi co trzeba jeszcze wyskillować by latać sobie w miarę komfortowo.

Pisałam o trenowaniu możliwości statku. Ciężko nauczyć się czegoś, gdy 99% akcji kończy się wielkim boom, po kilku sekundach ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej