Eve Online > NoobGarten

Kilka noobskich pytań

<< < (10/12) > >>

Starakopara:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 26, 2013, 12:34:27 ---Czy coś się zmieniło w mechanice? Dronki chyba odpowiadają tylko na bezpośredni atak, a to oznaczałoby że napadający zaraz miałby Concord na ryju?

--- Koniec cytatu ---

ale ja mówiłem o dronkach misjonarza. Dawno sam nie grałem, ale kiedyś było tak, że jeśli ktoś lootował nie swój wrak na misji a misjonarz miał dronki na wierzchu to sie aggrowały i wtedy Concord nie miał nic do gadania :). O ile pamietam, to można było dronki na passive ustawić celem uniknięcia podobnej sytuacji.

o7

Isengrim:

--- Cytat: Zenon Bombalina w Listopad 26, 2013, 16:37:38 ---ale ja mówiłem o dronkach misjonarza. Dawno sam nie grałem, ale kiedyś było tak, że jeśli ktoś lootował nie swój wrak na misji a misjonarz miał dronki na wierzchu to sie aggrowały i wtedy Concord nie miał nic do gadania :). O ile pamietam, to można było dronki na passive ustawić celem uniknięcia podobnej sytuacji.

o7

--- Koniec cytatu ---

Chyba płacz kerbirów sprawił, że to już nie działa. Ale jak wylatuje z null to ustawiam dronki na passive, co by mi nie agrowały sentry turrets pod bramami. :D

ManganMan:

--- Cytat: Centurion w Listopad 26, 2013, 14:55:16 ---Ja tam nie wiem co za różnica świeci jak jestem w robocie czy nie. Wychodzę do roboty jak jest ciemno i wracam jak też jest ciemno...

--- Koniec cytatu ---
+1 z poprawką na okazjonalne opady śniegu  >:D

lieutenant K:
Temat definitywnie zszedł na złą pogodową drogę ;p

Mam parę kolejnych pytań:

1. Do czego służa drony? znalazłem w TNQ
2. Do czego służa RIG'sy
3. Jakiego rodzaju broni najczęsciej się używa, tzn wiadomo że jest to uzależnione od przeciwnika, ale może jest jakiś rodzaj który zawsze warto mieć przy sobie (wiem że to pytanie jest zbyt ogólne, bo broń to jedno a ammo to drugie a tego drugiego też jest od cholery...
4. Scrambler, jak to działa, jesli ziomek mi to zapoda to tym samym blokuje mi ucieczkę, tzn że nie będąc przygotowanym na atak, a robiąc jakies zadanie, nie bede w stanie odwarpowac do stacji ?
5. Jak efektywnie zacząć zarabiać iski, po zaledwie kilku dniach grania...bo zarabianie na zadaniach z tutoriala...idzie jak krew z nosa.

Dux:

--- Cytat: lieutenant K w Listopad 27, 2013, 10:42:28 ---2. Do czego służa RIG'sy
--- Koniec cytatu ---

Do tego, co reszta itemów służących do fitowania statków - dodają mu określone parametry (więcej shielda/armora, resistów, efektywniejsza naprawa, więcej cpu, pg, większy dmg z dział, etc.
Rożnica w porównaniu z med/low/high slotami jest taka, że takiego riga już nie zdejmiesz. Jak chcesz wymienić na inny, wcześniej założonego zostaje tylko zniszczyć.

--- Cytuj ---3. Jakiego rodzaju broni najczęściej się używa, tzn wiadomo że jest to uzależnione od przeciwnika, ale może jest jakiś rodzaj który zawsze warto mieć przy sobie (wiem że to pytanie jest zbyt ogólne, bo broń to jedno a ammo to drugie a tego drugiego też jest od cholery...
--- Koniec cytatu ---

W zależności od statku. w zdecydowanej większości statki mają bonusy do określonego rodzaju broni. I taką to właśnie broń poza wyjątkowymi sytuacjami (niektórzy nazywają to fitem sytuacyjnym :P ) się na dany statek fituje.

--- Cytuj ---4. Scrambler, jak to działa, jesli ziomek mi to zapoda to tym samym blokuje mi ucieczkę, tzn że nie będąc przygotowanym na atak, a robiąc jakies zadanie, nie bede w stanie odwarpowac do stacji ?
--- Koniec cytatu ---

Dokładnie blokuje możliwość odwarpowania. Przy czym scrambler wyłącza również microwarpdrive w zescramblowanym statku (afterburner już nie). Tym różni sie od warp disruptora, który też uniemożliwia odwarpowanie, ale nie wyłącza mwd, przez co ofiara zachowuje na polu walki większą mobilność. Za to warp disruptor ma ponad dwukrotnie większy zasięg działania w porównaniu ze scramblerem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej