Eve Online > NoobGarten

Kilka noobskich pytań

<< < (6/12) > >>

Havk:
Serio, bo jeśli misjonarz nie jest głupi i ma taką możliwość to nie podejmie walki. Rozmowa była o roli skili. Skile i sprzęt zwiększają szansę na wygraną chociaż jej nie gwarantują to tyle.

Starakopara:

--- Cytat: Havk w Listopad 25, 2013, 23:45:31 ---Serio, bo jeśli misjonarz nie jest głupi i ma taką możliwość to nie podejmie walki. Rozmowa była o roli skili. Skile i sprzęt zwiększają szansę na wygraną chociaż jej nie gwarantują to tyle.

--- Koniec cytatu ---

chyba, że ma dronki na auto aggro ustawione :P

o7

SokoleOko:

--- Cytat: Zenon Bombalina w Listopad 26, 2013, 12:05:54 ---chyba, że ma dronki na auto aggro ustawione :P

--- Koniec cytatu ---

Czy coś się zmieniło w mechanice? Dronki chyba odpowiadają tylko na bezpośredni atak, a to oznaczałoby że napadający zaraz miałby Concord na ryju?

Dormio:

--- Cytat: Doom w Listopad 25, 2013, 23:28:51 ---Ty to seriio?
W Eve obowiązuje zasada że jeśli walczysz na warunkach przeciwnika to robisz to źle. Prawdziwe 1:1 takiemu czymś jak trasher uda się ewentualnie przeciwko typowemu failbearowi z alledrogo czy innego ebay który rozumuje drogie = równa się dobre

--- Koniec cytatu ---
Mando, ale właśnie cała rzecz w tym, że nie chodzi o szukanie sytuacji w której w shutlu da się ubić BSa (kiedyś dozwolone, potem exploit, a obecnie nie wiem), tylko o sytuację, gdzie masz 2 kolesi różniących się skillami:

--- Cytat: GlassCutter w Listopad 25, 2013, 01:54:18 ---To nie jest gra w której jeżeli ktoś jest starczy w skillach to znaczy że jest lepszy.

--- Koniec cytatu ---
Z prostego porównania skill vs skill postaci nowej i starej, zwyczajowo już próbuje się swoją rację podeprzeć dodatkowymi argumentami:

--- Cytat: GlassCutter w Listopad 25, 2013, 12:53:41 ---Tja i na potwierdzenie Twoich słów dam przykład kolegi z tego forum z CBC który trasherem rozwala w hi secu wypimpowane raciarki pilotowane przez stare chary z setami implantów za biliony.

--- Koniec cytatu ---
Żeby było śmieszniej - ani ja nie twierdzę, że się nie da ubić Trasherem raciarki, ani nie twierdzę, że lepsze skille gwarantują wygraną. Jedyne co twierdzę to, że lepsze skille dają przewagę, którą MOŻNA wykorzystać, ale NIE ZAWSZE się uda:

--- Cytat: Dormio w Listopad 25, 2013, 13:42:40 ---Ja raczej stawiałbym na doświadczenie, a nie umiejętność gracza.
Znam takich co nawet przy różnicy jak dla 1:5 (lvl-e) nie są w stanie sobie poradzić.  :P

--- Koniec cytatu ---
Ale skoro nie chce się czytać tego co pisze rozmówca, to potem są takie efekty:

--- Cytat: GlassCutter w Listopad 25, 2013, 14:16:02 ---Dlaczego mam nie porównywać pilota golema robiącego kilka lat misje w hi secu do pvpera który takich gości zabija w trasherku za 3mln? To bardzo jaskrawy i wyraźny przykład na to że skille, statek i fit mają tylko częściowe znaczenie. Jasne że miesięczną postać w takim samym statku zatłucze 3 letnia jeśli umiejętności obu pilotów są zbliżone. Ale na tym polega umiejętność dobierania sobie przeciwnika żeby nie wsadzać ręki między futrynę a zatrzaskiwane drzwi.

--- Koniec cytatu ---
Specjalnie dla GlassCutter wyjaśnienie tego co napisałem wcześniej:
1. Matematycznie, to lepsze skille zawsze dają przewagę, którą doświadczony pilot stara się wykorzystać ZAWSZE (bo szip mu szybciej lata, działo dalej i mocniej strzela, etc.)
2. Doświadczony pilot sam NARZUCA warunki na jakich podejmuje walkę (bo wie, że kiedy NPCe obrabiają raciarkę, to wówczas zamiast 100dps ma 100 + to co dają NPCe)
Dlatego porówanie Golem vs Trasher + "Spółka" jest złe, bo przecież i Herkules dupa kiedy wrogów kupa.

SokoleOko:

--- Cytat: Dormio w Listopad 26, 2013, 12:44:41 ---w shutlu da się ubić BSa (kiedyś dozwolone, potem exploit, a obecnie nie wiem)

--- Koniec cytatu ---

Nie da się podpiąć asystować dronek/podpiąć fighterów do shuttla. Pieprzony nerf! ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej