Eve Online > Market

Poker w EVEOnline - oferta stackingowa,

<< < (10/15) > >>

[BU FU] Karas:
generalnie konsekwencja utraty/smierci wprowadza sporo ciekawych zachowan i emocji, ktorych w prostej rombance jak na lekarstwo

Proxima Alland:
Dokładnie tak. A dobry gracz wie jak to wykorzystać. Jaki styl gry obrać, jak go zmieniać w zależności od sytuacji itp. Pilnować się BM i naprawdę.. Tak można w nieskończoność. Sama baza artykułów, filmików szkoleniowych, książek jest przytłaczająca. A ciągle powstają nowe, bo gra nie stoi w miejscu. Ciągle powstają nowe taktyki.
A tak naprawdę to poker jest koszmarnie nudny i w większości polega na obserwacji i wciskaniu przycisku "Fold". Samych akcji jest niewiele. Wystarczy spojrzeć na HH, które zamieściłam. Jest bardzo krótkie, ale już tam widać ile razy ja grałam a ile razy grali inni zawodnicy i jak to się skończyło. W turniejach MTT i S&G jest jeszcze gorzej. Czasami wciska się "Fold" Przez pierwszą godzinę gry!

Na jednym, Polskim portalu jest 580 artykułów na temat strategii plus 10 o samych zasadach. I jest on drugi co do wielkości
Portali jest 3 a zagranicznych multum, choć najlepszy to 2+2.
Nawet jeśli tematy się powtarzają, to każdy ma coś innego do dodania. Dlatego warto zapoznać się ze wszystkimi.
Do tego jeszcze zostaje nam wiedza, jaką możemy zdobyć z praktycznych filmików szkoleniowych lub pomocy trenera.
Do tego książki. Każdy rodzaj gry może się poszczycić -3, 5 pozycjami "must have". Do tego można wyszczególnić 3 książki ogólnie o pokerze, również "must have".
Do tego dochodzą analizy własnych gier, poszczególnych rozdań oraz analiz rąk, które robią dla nas inni gracze na forach.
Oraz ogólnie dyskusje na forach i w gronie znajomych pokerzystów. Oraz analizy gry i rozdań innych graczy.
To wszystko składa się na wiedzę ogólną.
Dalej zdobywamy własne doświadczenie. 100.000 rozdań pozawala nam stwierdzić, że ogarniamy w miarę co się dzieje w pokerze. Możemy się nazwać graczem. Uczymy się na własnych błędach, prowadzimy analizy gry, Tworzymy bazy danych o innych graczach.

Proxima Alland:
Informacja!

Od dnia dzisiejszego wypłacę pieniądze (24h oczekiwanie). I oddam każdemu, kto wpłacił. Podzielę też wygraną. Która jest malutka ale zawsze, to w końcu wasza wygrana :D

Moja decyzja podyktowana jest tym, że na portalu EVE Holdem nie ma praktycznie żadnego ruchu. Nie ma z kim grać, nie ma możliwości wspinania się po stawkach itp.
Graczy jest na tyle mało, że już stałam się popularna i stoliki wyludniają się jak tylko zasiadam do gry...

Sorry za zamieszenie. Miała być łatwa kasa... ale nie na tych warunkach.

Zawsze mogłabym coś podobnego zaproponować odnośnie prawdziwego pokera, ale to nie portal do tego. ;)

Proxima Alland:
Zwrot kasy będzie wyglądał następująco.

SokoleOko: 414.760.000,oo ISK

Siri: 311.070.000,oo ISK

Xeovar: 103.690.000,oo ISK

Kratos: 103.690.000,oo ISK

Ja: 103.690.000,oo ISK

Pozdrawiam i gratuluję wygranych!  ;)

SokoleOko:
Szkoda, że jednak nie "żarło". A już przeglądałem foldery supercarrierów :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości