Eve Online > Market

Poker w EVEOnline - oferta stackingowa,

<< < (9/15) > >>

SokoleOko:
A teraz przeczytaj to hasło po angielsku.

Polska Wiki w 90% jest do niczego.

Maciek:
Po angielsku znaczy dokladnie to samo. Tyle ze polski hazard po angielsku to gambling.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gambling

Proxima Alland:
Maciek, poczytaj, porozmawiaj z ludźmi. Dowiesz się, czym jest poker. Przeczytaj definicję gry. I nie pokazuj mi Wikipedii, która nie zawsze ma rację...  Zasady gry w pokera sa jasne. To jak grasz ma, w dłuższym okresie czasu wpływ na to, czy wygrywasz. Trafiając na osobę, która nie gra lub grywa rzadko twoje szanse wzrastają piramidalnie.  Z resztą potwierdzają to inni gracze np w szachy czy w brydża.

Hazard to ruletka, czy black jack. Tam zawsze przegrasz a im dłużej grasz ty są na to większe szanse, dokładnie odwrotnie jak w pokerze. Poza tym, w te gry grasz przeciwko kasynu, w pokera grasz przeciwko innym graczom.

A ten zapis, to stricte Kapicowe brednie "[...]mniejszym lub większym stopniu decyduje przypadek."

OK, powinnam zapytać. Kolega od 400 m powiedział, że jak nie chce się wpisać. Ale jak nie, to nie ma sprawy.
Widzę, że Sokole chciał konieczne 40% i ok, to jego święte prawo. Siri też ma chyba podobne zdanie.. Zatem oddaję 400m i gramy według układu jaki był za bilion.

Dzięki KoMic!

Zgudi:
Ja kiedyś grywałem w pokera na facebook. Podpierałem się programem liczącym prawdopodobieństwa. Może być pomocne.

Proxima Alland:
Nie jest :D W tym sensie, że mam to wszystko w głowie. Patrzy się na siłę swojej ręki. Później jednak wchodzi tyle zmiennych, których nie da się podciągnąć pod równanie. Jest to np psychika przeciwnika. A także blef. Pozycja na jakiej się znajdujesz, dynamika stolika, twój standing przy stole, standing innych graczy, ilość żetonów, czy faza turnieju i wiele wiele więcej.  Więc jak ktoś korzysta z programów liczących prawdopodobieństwo, to jest świetnym celem dla pro playera. ;p

Jak interesuje was ten temat i o co tak naprawdę chodzi w grze w pokera, to mogę wam podesłać naprawdę ciekawe artykuły. Nie wspomnę już o ty, że poker na FB nie ma nic wspólnego z pokerem. Jedną z kluczowych rzeczy jakie wpływają na grę i jej wynik to pieniądze. Czyli realne straty. Strach lub jego brak przed przegraną. Co z tego, że przegram 9000 Simleonów? Zakręcę kołem fortuny i dadzą mi 3x tyle. lol
A teraz zamień to na dolary na twoim koncie. Kasę za którą można spokojnie pożyć, kupić mega komputer albo używany samochód. Z resztą, ludzie się cykają przegrać 1000 PLN... Co jest normalne. Ma to wpływ na ich decyzje przy stole. I gdy pula sięga już dużej kasy albo leci all-in, to dwa razy się zastanowią czy grać dalej, czy ratować to co im zostało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej