Eve Online > NoobGarten

Czy jest sens grać w EvE solo?

<< < (6/26) > >>

Azbuga:
łopatologicznie to składasz sobie jakiś statek - najlepiej ze dwa rodzaje żeby nie było nudno latać ciągle tym samym. Kupujesz po 20 sztuk z fitami i amunicją. I lecisz szukać szczęścia. Jeśli się szybko uczysz tak po 10 wdupionym zaczniesz zabijać pierwszych przeciwników. Jak stracisz wszystkie to będziesz mieć na koncie sporo killi i mnóstwo wiedzy co robić a czego nie.

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 03, 2013, 13:16:34 ---1. Dać sobie spokój z piractwem.
2. Jak Cię interesuje PvP - poszukać korpa, który się tym zajmuje - najlepiej na poziomie skirmish (czyli tak do 50 osób we flocie).

--- Koniec cytatu ---

Nie ma to jak doradzić w sprawie solo latania :) hehe

Havk:
Ja jak znajdę więcej czasu zacznę chyba od milicjantowania ;).
Natomiast nikt nie odpowiedział chyba na pytane jak zapewnić sobie logistykę w low czy 0.0? Jakim statkiem można przewozić w miarę bezpiecznie statki do wielkości powiedzmy Bs?
Ofk można dołączyć do jakiegoś corpa, ale mimo tego wolałbym być samowystarczalny. No trochę aspołeczny jestem  ::)

Dux:
Szczerze mówiąc, to pojęcie "pirat solista", czy też "pvper solista" jest tak szerokie, że samo w sobie jeszcze wiele nie mówi o taktyce i sposobie latania. Pod to podchodzi i zapuszczenie korzeni w niewielkim, niekiedy spokojnym (pozornie) pokecie, wraz z zapuszczeniem oczu i uszu naokoło i wyłapywanie wszelkiej maści wizytatorów kontrolowanego terenu, podchodzi ganianie się po plexach za milicjantami lub za ganiającymi za milicjantami, podchodzą osobniki żyjące w WH i wylatujące z nich codziennie w innym regionie, podchodzi też model ADHD, czyli osobnika, co nigdzie usiedzieć nie jest w stanie i dzień w dzień drałuje dziesiątki jumpów po kilku regionach, ciągle innych, którego codziennym największym dylematem nie jest to, w jakiego shipa ma dziś wsiadać, ale w którą stronę by tu teraz polecieć.
A od tego będzie zależeć dobór statków, taktyki, czy również skili w pewnym zakresie.

Azbuga:
co do logistyki w low i npc 0.0 - korporacje kurierskie "black frog" czy np. "pushX" - za 50-70m masz jump frachta tylko dla siebie z jity do low seca. Szkoda czasu an wożenie samemu i narażanie się na straty. Kontrakty kurierskie są ubezpieczane.

FITTIpalti:
Sokole nie chce mi się szukać ale ten człowiek cały czas alta solo Frytkaim i daje rady
http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_related&kll_id=95240

Fryty to jedne z lepszych shipow do solo takie moje zdanie ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej