Eve Online > NoobGarten
Garść Pytań
Proxima Alland:
Może mi ktoś wyjaśnić, co to jest SECURITY STATUS? U mnie wynosi 0.1. Jest to napisane przy mojej postaci.
Theronth:
Security Status pokazuje w jak dobrych stosunkach jesteś z policją. Zyskujesz go bijąc NPC, tracisz popełniając przestępstwa w High i Low. W zależności od tego jak nisko spadnie, może spowodować, że możesz stracić dostęp do pewnych systemów Highsecowych, i że ludzie będą mogli do Ciebie strzelać bez odpowiedzi Sentry lub CONCORDU. Zejdziesz do -2.0 i tracisz dostęp do wszystkich systemów 1.0, -2,5 i 0.9, -3 blokuje 0.8 i tak aż do -5, gdy to każdy będzie mógł do Ciebie bić, a w każdym systemie Highsecowym będzie czekać policja.
Natomiast magiczne -10 oznacza elitarnego pirata i każdy prawdziwy gracz pvp musi mieć -10 Security Status (wcale nie nabity smartbombami w Jita).
BTW, nawet z niskim SS można podróżować po High w szybkim statku (fregata, Interceptor), ponieważ policyjne NPC nie namierzają natychmiast, tylko pojawiają się po kilku sekundach.
Azbuga:
niekoniecznie szybkim :) da sie przeleciec przez hi sec i bsem na inercjach i wcsach :)
Proxima Alland:
Aaa, to sporo wyjaśnia. Co zatem daje dodatni status?
Wczoraj, jak przeprowadzałam się na tereny nowego Korpa, to pierwszy raz zostałam ostrzelana i nie zestrzelona w sec. 0.5. Leciałam Mamoothem, podobno, to była przyczyna ataku.
--- Cytat: Azbuga w Październik 23, 2013, 13:55:07 ---niekoniecznie szybkim :) da sie przeleciec przez hi sec i bsem na inercjach i wcsach :)
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam, można też kupić sobie jakieś lipne papiery, chyba tak?
Filip Bonn:
żeby namieszać Tobie trochę dodam że SS możesz mieć dobry ale jeśli masz ujemny standing do danej frakcji to też Ciebie będzie ganiać folta danej nacji w HS. Jak tak mam z Amarrami (stand ok -9) po zabawie w Minmatarskiej milicji. Aczkolwiek ostatnio bez większych problemów przeleciałem battlecruiserem przez amarrskie imperium skacząc od gejta do gejta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej