Eve Online > NoobGarten

Rifter - Czyli czas postrzelać w Raty :D

<< < (2/9) > >>

Theronth:
Rifter nie jest już tak dobry jak kiedyś, kiedy to był najmocniejszą T1 fregatą w grze. Merlin i Tristan trochę go zdeklasowały.

A co do OP, to jedyną opcją na strzelanie do ratów we fregacie to paski w High albo misje lv1.

Proxima Alland:
Rifter - Czyli czas postrzelać w Raty :D

A po wczorajszym powinno być Rifter - perdut! - nie ma Riftera...  ::)

Nie udało mi się zestrzelić ani jednego rata. A było to tak.

Po douczeniu się paru skilli, dofitowałam wczoraj Riftera. Statek wart 350.ooo ISK wymaxowany za jakieś 10 baniek....
Traf chciał, że akurat kupiłam nowy skill 3 skoki od Rens. Niestety w low sec. 0.4... No ale nic, myślę sobie. Dam radę, szybka jestem, może nie zdążą mnie złapać?
Taaa...  ::)

No i tyle tej historii... Zmieniam pytanie na:

Czym powinnam latać, na początek, po odbiór jakichś przedmiotów do low sec? Tak by było w miarę bezpiecznie?
Nie chodzi mi o jakiś statek docelowy. Coś relatywnie taniego i bezpiecznego.
Nie chcę się też nim rozbijać po low sec. Chodzi o skok do bazy i powrót w bezpieczne rejony.

Oraz drugie pytanie:

Co powinnam mieć na w Mamucie albo innym transportowcu, by w miarę bezpiecznie przedostać się przez low sec z transportem?

Na koniec, napiszę tylko, że w chwili ataku doznałam takiego ataku paniki, że nie zrobiłam dosłownie nic. Niewiele pewnie się dało, ale nie wiedziałam co robić. 8 sekund to trwało....
Jaki powinien być pierwszy mój odruch? Jak sobie z tym radziliście na początku. Wiadomo z ratami jest inaczej, więc samouczek mnie nie nauczy reakcji w starciu PVP.

Mimo, że straciłam, to akcja mi się podobała. ^^

Goomich:

--- Cytat: Proxima w Październik 04, 2013, 11:28:12 ---Czym powinnam latać, na początek, po odbiór jakichś przedmiotów do low sec? Tak by było w miarę bezpiecznie?
--- Koniec cytatu ---

Frytką, z których robi się cepy, wypchaną nanosami, do tego AB.

--- Cytat: Proxima w Październik 04, 2013, 11:28:12 ---Co powinnam mieć na w Mamucie albo innym transportowcu, by w miarę bezpiecznie przedostać się przez low sec z transportem?
--- Koniec cytatu ---

Za moich czasów, to T1 indykiem bałem się latać nawet po hiseku. :D

--- Cytat: Proxima w Październik 04, 2013, 11:28:12 ---Na koniec, napiszę tylko, że w chwili ataku doznałam takiego ataku paniki, że nie zrobiłam dosłownie nic. Niewiele pewnie się dało, ale nie wiedziałam co robić. 8 sekund to trwało....
Jaki powinien być pierwszy mój odruch? Jak sobie z tym radziliście na początku.
--- Koniec cytatu ---

Trzeba latać i wyrobić sobie odpowiednie nawyki. Niestety...

--- Cytat: Proxima w Październik 04, 2013, 11:28:12 ---Mimo, że straciłam, to akcja mi się podobała. ^^

--- Koniec cytatu ---

...wraz z nimi traci się większość tej radości.

Jeżeli nie chcesz tracisz sec status, a nullsec dalej jest pustynią, to zapisz się do Red vs Blue (korporacje Red Federation i Blue Republic, które są w stanie ciągłej wojny), gdzie możesz sobie w miarę bezstresowo postrzelać w hiseku.

[BU FU] Karas:
domyslam sie ze ammamake: ] hehe
do latania w low po towar polecam fryte nano mvd cloak, naprawde malo co Cie zlapie.
transporter tez powinien byc cov ops. blocade runner.
aaaa naj naj naj bezpieczniej to miec alta do czarnej roboty sprawdzania co czai sie za rogiem: ]

Egzarcha:
Dokładnie, tania frytka na nano. Potem ew. będziesz sobie spokojnie śmigała covert opsem. Indykiem się po low nie lata. Chyba, że ktoś Cię pilotuje jako scout, lub masz barczystych kolegów odganiających muchy. W low nie znajdziesz niczego, czego nie dostniesz w hi. Ew różnice w cenie są śmieszne. A za nad wyraz okazyjne cenowo oferty, zwykle płaci się swoim statkiem.

Co do nerwów i praliżu (przynajmniej częściowego), każdy ma tak na poczatku.

W rozpoznaniu marketu pomoże Ci np. www.eve-central.com. Nie przywiązuj wagi do zamieszczonych tam konkretnych ofert, gdyż szybko się deaktualizują.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej