Eve Online > NoobGarten
Rifter - Czyli czas postrzelać w Raty :D
[VIDE] Herezja:
Szeroko stosowaną metodą jest tworzenie swoich BM-ek. W szczególności popularne jest to w 0,0 gdzie można używać specjalnych statków lub rozstawialnych mobilnych baniek. Takowa bańka albo Cię ściągnie albo zatrzyma w pewnej odległości od bramy. Jedyną dobrą alternatywą jest właśnie tworzenie takich spotów w przestrzeni. Tworzy się je często nad lub pod bramą (chyba, że na tych kursach występują w dalszej odległości jakieś planety czy inne celestiale).
Dalsze nauki praktyczne pobierzesz jak pierwszy raz wybierzesz się do 0,0.
GlassCutter:
--- Cytat: Skeer w Październik 04, 2013, 21:43:13 ---To jeden z największych mitów Evki. Gdy stoisz w miejscu - nie ma znaczenia w którą stronę masz skierowany ship, align i warp zajmują tyle samo czasu.
EDIT
Swego czasu w C0ven było to znane pod pojęciem semi-align i mieliśmy niezłe brechy z FC, którzy w to wierzyli :)
EDIT 2
Pozdrawiam pana minusującego i życzę owocnej analizy swoich fitów na kb :*
--- Koniec cytatu ---
Od jakiegoś czasu mit zyskał trochę na realności, ma to znaczenie w przypadku bs'ów z mjd. Tyle w kwestii sprostowania.
Proxima Alland:
--- Cytuj ---Skaczesz na BM-ke, rozglądasz się i albo uciekasz, albo warpujesz na bramę i walczysz/przeskakujesz.
--- Koniec cytatu ---
OK, jest to taktyka. ^^ EDIT! Tylko tak się teraz zastanawiam. Po warpie wylatuje i stoję w miejscu. Mogę wyłapać 100% damage. No i zanim się rozpędzę i wykonam niezbędne czynności to miną wieki... :(
Słuchajcie, szukałam dobrych fitów pod Slashera do PVE i nic nie mogłam znaleźć... Do PVP owszem są świetne. Jeden sobie zrobiłam ale nie ma on kompletnie zastosowania w PVE. :( Zniszczenie wroga zajmuje mi sekundę, dwie. Jak jest ich 10 to daję radę, ale jak przychodzi mi 3 fala to wymiękam. Nie skończyłam przez to pierwszej misji.... :(
Vilendra:
Na misje lvl 1 sobie zrób thrashera, frytki pospadają na salwę. Najlepiej na artylerii, a nie na autocannonach, to będziesz miała większy zasięg. Albo talwara na missile, to raty cię nawet nie będą miały w zasięgu. EFT używasz?
Proxima Alland:
EFT? :-[
No :D Od razu mówiłam, że trzeba sobie coś porządnego kupić a nie "świeczkami" latać :D
Pytanie, którego wybrać. ::) Albo zrobię sobie dwa i będę testowała :D O, to jest myśl :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej