Eve Online > Patche i dodatki

Rubicon

<< < (19/144) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Wrzesień 29, 2013, 15:09:27 ---Poza tym, jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem kiedy ktos rzucił grę bo się dowiedział albo zobaczył bota  ;) Brak czasu, znudzenie, to podstawowe powody odejścia, a nie świadomość że ktoś tam gdzieś tam boci na potęgę. Widziałem dziesiątki prawdopodobnych botów, ale jakoś nie zniechęciło mnie to do samej gry.

--- Koniec cytatu ---

Nie sprowadzajmy sprawy do absurdu "przestałem grać, bo zobaczyłem bota".

Ale w momencie, gdy zaliczasz n-ty z rzędu roam po 0.0, w czasie którego pokonujesz 50j i widzisz TYLKO boty; w momencie gdy nie ma sensu kopać w hisecu, bo tam kopią prawie wyłącznie boty; w momencie gdy zaczynasz rzygać przebijaniem orderów 0.01 co 5 minut, bo 30 sekund po tym, jak skorygowałeś cenę, pieprzony bot poprawia ją i nie masz siły z tym walczyć - wtedy odpuszczasz granie.

Szczerze mówiąc, ostatnio trochę produkowałem, ale zniechęciły mnie do tego market boty w Jita. Zanim ktoś powie - "ale przecież ludzie szybko klikają": żałóżmy, że sprzedajesz coś, co jest warte ok. 1,2 mln per unit. Większość sell orderów to ok. 1000 - 3000 sztuk. Nagle pojawia się jeden order na 50 sztuk o 100 tys. niżej (za 1,1 mln). I w 5 minut kilka osób obniżyło cenę o 10% podążając za trendem, zamiast poczekać lub wręcz wykupić tego dumpingowca? Nie - to są właśnie głupie market boty.

Jabolex:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 29, 2013, 15:59:36 ---w momencie gdy nie ma sensu kopać w hisecu, bo tam kopią prawie wyłącznie boty;
w momencie gdy zaczynasz rzygać przebijaniem orderów 0.01 co 5 minut, bo 30 sekund po tym, jak skorygowałeś cenę, pieprzony bot poprawia ją i nie masz siły z tym walczyć - wtedy odpuszczasz granie.

--- Koniec cytatu ---

Jesteś wkurzonym górnikiem  :)  <-żart.
Ale marketowe boty też mnie irytują...

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 29, 2013, 15:59:36 ---
Ale w momencie, gdy zaliczasz n-ty z rzędu roam po 0.0, w czasie którego pokonujesz 50j i widzisz TYLKO boty; w momencie gdy nie ma sensu kopać w hisecu, bo tam kopią prawie wyłącznie boty; w momencie gdy zaczynasz rzygać przebijaniem orderów 0.01 co 5 minut, bo 30 sekund po tym, jak skorygowałeś cenę, pieprzony bot poprawia ją i nie masz siły z tym walczyć - wtedy odpuszczasz granie.

--- Koniec cytatu ---
Nie chcę żeby ktoś zrozumiał że bronie boty, absolutnie, ale... co za różnica czy napotkam na roamie/solo wypadzie szybko ewakuujacego się bota czy pusty system ?  ;) Jeśli CCP kompletnie zlikwiduje boty na ich miejsce nikt nie przyjdzie, głebokie null wyludni się totalnie, a tak, jest przynajmnije okazja do zabawy w przechytrzenie bota (ironia jakby ktoś nie załapał). Mnie osobiście bardziej wkurzają dziesiątki large baniek na bramach niż same boty.
Boty kopiące, racące mnie osobiścia ani grzeją ani ziębią, ale co do botów handlowych to masz stuprocentowa rację.
Swoją drogą temat sie powtarza już enty raz...jest sens dalej wałkować to samo?  Nie lepiej pofantazjować na temat przyszłego dodatku ?  ;D

Colonel:
chyba w dupe was mocno szczypia te boty :D
kasujac je,  rownie dobrze mozna skasowac tysiace posow pracujacych podczas nieobecnosci wlasciciela...
czy jaka kolwiek inna planetarna interakcje / czytaj pasywne zrodla dochodow...

naprawienie 'lokal czatu' pomogloby ograniczyc boty

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Colonel w Wrzesień 29, 2013, 16:38:23 ---
naprawienie 'lokal czatu' pomogloby ograniczyc boty

--- Koniec cytatu ---
O, za tym zawsze byłem dwiema ręcyma i kulasami  ;D Powinno być do wyboru, włączam sie do "sieci", widzę lokal i jestem sam widoczny, albo nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej