Eve Online > Patche i dodatki

Rubicon

<< < (91/144) > >>

Theronth:
Nie wiem dlaczego wyciągnęli Cerba z Ginnungagap, tylko po to, żeby zaraz znerfić. Pomimo boostu jaki dostali w Oddysey, Caldari wciąż posiadają sporą ilość statków bezużytecznych w porównaniu do innych ras. Nie wiem też, czemu akurat RLML Cerb, gdy po EVE latają nowe Ishtary, które to jeśli istnieją jakieś naprawdę OP HAC-e, to są to właśnie one.
Zamiast nerfić dobre wyrzutnie, mogliby zboostować HML, które są w tym momencie tak słabe, że nawet medium Beamy są lepsze, tak właśnie to napisałem. Medium beamy są od czegoś lepsze.
Najgorsze jest to, że nowy Mussolini rebalansu, wcale nie uważa tych zmian za nerf, ponieważ wymuszą 'taktyczną i ekscytującą' rozgrywkę, zlewając przy tym cały negatywny feedback jako 'trolling'. Nie wiem jak wy, ale ja zabicie dwóch fregat i warp-out albo wpierdolenie się w bloba, i zaciukanie szybko kilku tacklerów tylko po to, żeby za chwilę eksplodować nie uważam za ekscytujące. Wolę wsiąść w statek, który nie daje mi jedynie wyboru pomiędzy wyrzutniami podrzędnymi w stosunku do innych medium weapon systems a wysoce sytuacyjnymi. O ile obecnie RLML Cerb jest dobrym anti-tackle w gangu i jakoś daje radę solo (są lepsze statki), to jeśli te zmiany wejdą w życie bardziej będzie się opłacać zamontować na nim LML, a w tym momencie już można znów zapomnieć o tym statku w tej roli i po prostu wrócić do Zealota/ONI/Deimosa.
Albo po prostu latać Ishtarem, bo ten statek potrafi wszystko.

--- Cytat: mapryl w Listopad 10, 2013, 14:11:51 ---naprawdę aż tak dużo small gangowych bitek trwa dłużej niż 50 sekund, żeby miało to znaczenie ?

--- Koniec cytatu ---
50 sekund to wystarczy na zgankowanie riftera orbitującego plexa, a nie na walkę.

Zgudi:
Jak zdążę coś wyskillować to dostaje nerfa. Pora na ishtara, ale nie wiem czy zdążę zanim CCP wprowadzi nowy ekscytujący pomysł.

SokoleOko:

--- Cytat: Theronth w Listopad 10, 2013, 14:00:49 --- Ciekawe, czy Kil2 przeszedł lobotomię pierwszego dnia pracy w CCP.

--- Koniec cytatu ---

Raczej był idiotą "z domu".

No to Cerb do piachu i muszę szukać kolejnego solo shipa. W tym momencie wygląda na to, że "Ishtar or GTFO".

fake edit: założę się, że u podstaw tego debilnego pomysłu, oprócz wstrzymywania bąków po zeżarciu fasoli, leżał jakiś whine ze strony milicjantów, że im frytki T1 za łatwo padają od HAC-ów.

Zygi O.:

--- Cytuj ---400 DPS przez 50s, a przez następne 40s jego DPS będzie wynosił 0. To daje jakieś 200 faktycznego.
Tak, Douchebag pisze o dzieleniu launcherów. Twoje DPS spadło o kolejne 100. Nie dzielisz launcherów? No to patrz jak na gridzie pojawia się Enyo, a Ty masz załadowane jeszcze tylko cztery Scourge, z których strzelałeś do tacklującego Cię Stiletto. GL, Rest in Piss.
 W tym momencie lepiej opłaca się zamontować Light Missile i cały czas bić po z 160 DPS, tylko czy dla takiego DPS warto wsiadać w Cruiser, gdy to DPS na poziomie Talwara ( a i tak Talwar lepiej to zaaplikuje).
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli podzielimy działka to istotnie dps spada do 200.. ale nie ma tu już żadnego czekania na przeładowanie bo jak jedne strzelają to drugie się przeładowują więc nie wiem na jakiej podstawie znów dzielić to 200 na 2 bo dps jest stały.. (zakładamy że 200) a jest to porównywalne z obecną wartością.

Doom:
Przepraszam hac z 200 dps gdy t1 fregi mogą i często mają więcej?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej