Eve Online > Patche i dodatki

Rubicon

<< < (29/144) > >>

SokoleOko:
Ups, nie doczytałem.

Ale jak oni zostawiają NPC tax a prywatne podatki jeszcze stawkę podwyższą, to już jest kompletnie bez sensu (opłacalność)

Ptysiu:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 02, 2013, 16:05:44 ---Ups, nie doczytałem.

Ale jak oni zostawiają NPC tax a prywatne podatki jeszcze stawkę podwyższą, to już jest kompletnie bez sensu (opłacalność)

--- Koniec cytatu ---

Dodadzą także skill zmniejszający podatek NPC o 50% na lvl 5, tak więc przy dobrych skillach i "litościwym" opodatkowaniu przez "landlorda" opłacalność może nawet trochę wzrosnąć. A jeśli właściciel (de facto) planety nie będzie chciał się za bardzo dzielić swoim skrawkiem wszechświata, to podniesie podatek do 100%. Wtedy nadal będzie się dało pozyskiwać materiały za pomocą wystrzeliwania ich rakietami, więc jakaś tam (cholernie niewygodna) opcja ominięcia systemu jest.

Mi ten pomysł CCP się dosyć podoba ponieważ stwarza ciekawe perspektywy dla konfliktów.

Gustlic:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Październik 01, 2013, 10:53:16 ---A widzisz, ja czytając gdzies o dodatku widziałem że "to pierwszy T1 statek z możliwością fitowania covert cloaka"  ;) O tym że to "pirate" pisał ktos na EN24.
Zresztą, pożyjemy zobaczymy, nawet nie wiadomo jeszcze jak będzie sie nazywał  ;) a co tu dyskutowac na jakiej zasadzie będzie dostepny.

--- Koniec cytatu ---

Wiesz - nadal uważam że to będzie BPC jak w przypadku każdego innego "pirate faction" shipa. Swoją drogą to ma być statek bazujący na skillach amarr i gallente frigate i odpowiednio amarr i gallente cruiser, a póki co żaden zwykły t1 ship takowych nie ma z wyjątkiem właśnie pirackich frakcji. Nota bene przytoczony przez Ciebie Noctis to statek ORE, a to akurat oddzielna bajka nie mająca wiele wspólnego z frakcjami pirackimi (chociaż z tego co pamiętam w misjach lvl 4 wykonywanych dla Amarr w HS jest jedna przeciwko ORE - bijemy zbuntowanych minerów - szkoda że latają sobie w BS-ach a nie koparkach :P :P i na tym chyba podobieństwa między ORE a frakcjami pirackimi się kończą :P :P - chociaż tu też nie mam 100% pewności, całkiem możliwe że jeszcze ktoś się jakichś doszuka  :P).

Co prawda również mam wątpliwości ponieważ Sisters of Eve tak pasują do "pirackiej frakcji" jak pięść do nosa, ale póki co wszystko wskazuje na to że jednak będziemy je do tamtej kategorii zaliczać. :P :P

I w jednej kwestii się z Tobą zgodzę w 100% - pożyjemy zobaczymy (aczkolwiek kieruje mną czysto egoistyczna przesłanka - nie chcę wyjść na totalnego oportunistę 8) ). :P :P

VonBeerpuszken:
http://themittani.com/features/rubicon-eaf-balance-sisters-eve-ships-more
Nie wiem skąd te parametry siostrzanych statków juz wiem  :P, ale jeśli to prawda, to masz rację w sprawie ich dystrybucji  :)

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=283120

Jako miłosnikowi cloakerów podoba mi się baaaardzo...ale patrząc obiektywnie, to w tej konfiguracji będzie zbyt przekoksowany  :-X Szczególnie że miał to być statek eksploracyjny.

Colonel:
podgląd na nowy warp speed :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej