Eve Online > Dyskusje ogólne

Znerfić killmaile?

<< < (2/8) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Theronth w Wrzesień 19, 2013, 17:10:31 ---Jedyne co mi się w nich nie podoba, to gra w Killboard Online- walczę żeby farmić killmaile, zamiast walczyć dla emocji i żeby się doskonalić.

--- Koniec cytatu ---

Część z tych emocji to właśnie wynik KB. Przykład:

1) Gdyby nie było KB, solo akcje vs. większa liczba osób to byłoby coś tylko dla uczestników - jak mógłbyś komuś pokazać co się działo? "Fraps Online" anyone?

2) Kiedy masz bitkę w naszym stylu - w ferworze walki nawet trudno liczyć kille i rzadko kiedy to co potem widzę na KB, zgadza się z moim subiektywnym odczuciem. Dopiero potem na KB widzisz co się działo.

--- Cytat: VonBeerpuszken w Wrzesień 19, 2013, 18:12:24 ---Wiele potencjalnie ciekawych akcji zostało spieprzonych przez farmerów killi, nieważny wynik akcji, ważne żeby zaświecić się na killboardzie.

--- Koniec cytatu ---

W WarThunder nie ma KB, a coś co nazwalibyśmy "killmail whoringiem", jest na porządku dziennym. Chyba ze 3 tygodnie od mojego spotkania z wrogim B-17 zajęło mi zdobycie "solo kila" na tym bomberze, a podejść miałem kilkanaście i zawsze kończyło się "asystą" :P

Zygi O.:
Ale mi nie chodziło o całkowite usunięcie. Niech sobie są żeby ludzie sie mogli chwalić osiągnięciami. Ale niech nie podają tyle informacji..

StellarSheep:
Kiedys nie bylo kill maili i byl spokoj. Potem je dodali ale nie rzucaly tyle info tylko wlasnie kto kogo, w czym i tyle ... A potem to rozbudowali i wszystkie unikalne i fajne pomysly poszly w piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. No nie tylko dlatego ale miedzy innymi :) No i dodatkowo pojawili sie ludzie ktorzy robia wszystko byle tylko byc na km, ludzie dla ktorych kb to wyrocznia i najwazniejsza rzecz w grze. Skill, emocje, proby wlasnych fitow? To wszystko umarlo na dluzsza mete.

ManganMan:
Ja nie widziałem wcześniejszych KB, więc...
http://a.fsdn.com/con/app/proj/pykb/screenshots/Screenshot%20from%202012-09-12%2021:06:54.png -> czy o to wam chodziło? Takie wtedy były KaBeki?

Theronth:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 19, 2013, 19:46:51 ---Część z tych emocji to właśnie wynik KB. Przykład:

1) Gdyby nie było KB, solo akcje vs. większa liczba osób to byłoby coś tylko dla uczestników - jak mógłbyś komuś pokazać co się działo? "Fraps Online" anyone?

2) Kiedy masz bitkę w naszym stylu - w ferworze walki nawet trudno liczyć kille i rzadko kiedy to co potem widzę na KB, zgadza się z moim subiektywnym odczuciem. Dopiero potem na KB widzisz co się działo.

--- Koniec cytatu ---
Nie mówiłem nic o usuwaniu. Podobnie jak w przypadku sov i blobów, to czynnik ludzki a nie dane nam narzędzia zawodzą. Poprawnie używany Killboard pozwala na wiele rzeczy, np: odsianie niechcianego typu graczy podczas rekrutacji, zebranie danych na temat interesującego nas systemu/regionu/korporacji/sojuszu lub na sprawdzenie czym zwykle lata koleś który kampi w środku Small Outpostu.
 KB traktowane jako miarka e-peenu zamiast jako narzędzie informacyjne skutkuje trój-repkowymi Scimitarami, whore-Electron Blasterami i kampą w Amamake.
 Tak, wolę FRAPS Online, bo KB Online nie mówi wszystkiego.

EDIT: Śmieszne dla mnie są KM struktur takich jak POCO czy cały ten sov shit. Rozumiem jeszcze te na strukturach POS-owych, bo pozwalają z grubsza stwierdzić cóż to był za POS i jak był uzbrojony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej