Eve Online > Przedpokój
Czy lecą z nami panie?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: FITTIpalti w Listopad 13, 2013, 10:24:41 ---Prawda jest taka że jak mieliśmy Rusków za "przyjaciół" wszyscyśmy im dupe lizali
--- Koniec cytatu ---
Niestety gdybyśmy w tym czasie im tej dupy nie lizali, oni by nas szybko wylizali z mapy, kolejny raz. A nasi przyjaciele by nawet palcem nie ruszyli...może w gazetach ktoś by o tym napisał.
--- Cytat: FITTIpalti w Listopad 13, 2013, 10:24:41 ---Jedno mnie zastanawia, dlaczego tak wielu Polaków liże jeszcze USA skoro sprzedali nas po wojnie Ruskom (i generalnie zawsze nas ruchają na potęgę)
--- Koniec cytatu ---
Bo Amerykanie ładnie pieprzą o wolności, przyjaźni i tym podobnych pierdołach... a Polak jest bardzo podatny na puste obietnice i puste gesty.
No i mają dolary ;D
GlassCutter:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 13, 2013, 10:01:25 ---Takiś obcykany z historią? Kiedy Polska przeprosiła sąsiadów za swoje grzechy? Np. za pomordowanie jeńców wojennych podczas "cudu nad Wisłą"... cudu spowodowanego agresją? NASZĄ agresją?
Każdy kurwa taki mundry i światowy, ale jak przyjdzie rozliczać sie ze swoją brudną historią to zamyka pysk i udaje niemowę.
--- Koniec cytatu ---
Puszku co Ty dupisz? Gdyby nie prowokacja Ruskich to kilka lat później już by nie było czego zbierać. Tak zwana rewolucja przetoczyłaby się na zachód jak walec. Dlatego Piłsudski był tak wielki człowiekiem że potrafił trzeźwo ocenić sytuacje i miał jaja się przeciwstawić.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: GlassCutter w Listopad 13, 2013, 10:28:44 ---Puszku co Ty dupisz? Gdyby nie prowokacja Ruskich to kilka lat później już by nie było czego zbierać. Tak zwana rewolucja przetoczyłaby się na zachód jak walec. Dlatego Piłsudski był tak wielki człowiekiem że potrafił trzeźwo ocenić sytuacje i miał jaja się przeciwstawić.
--- Koniec cytatu ---
Dupie to co słyszałem od ludzi w tym czasie żyjących, np od moich dziadków. Tych samych którzy ledwie przeżyli potem "wyzwolenie" przez wojsko polskie.
Jest takie stare powiedzenie - historie piszą zwycięzcy, z tym że wielu pamięta tę prawdziwą i ma odwagę przekazać ja potomnym.
Czyli mam rozumieć, że Polacy bohatersko wyeliminowali chwasty w postaci ruskich jeńców, a ruskie popełnili zbrodnie przeciw ludzkości mordując naszych?
Ciekawe że pominąłeś ten wątek :)
Tak chętnie gadamy o "prawdziwej" historii... ciekawe dlaczego ta prawdziwa nigdy nie mówiła i nie mówi o Jedwabnem, czy o getcie w moim obecnym miejscu zamieszkania zbudowanym przez mieszkańców w ramach pomocy Niemcom? Absolutnie nie przymusowo. W historii miasteczka nie znajdziesz nawet wzmianki o jakimkolwiek getcie czy o wydawaniu Żydów. Ktoś z rodziny mojej żony został zatłuczony przez mieszkańców za to że próbował jakiegoś Żyda uratować... ale o tym historia bohaterskiego narodu nigdy nie napisze.
FITTIpalti:
Ciekawe jak by teraz przeprowadzić pucz na wzór tego co zrobił Piłsudski... może to była by jakaś lepsza opcja niż POPIS i gumowe fiutki od Palikota...
VonBeerpuszken:
--- Cytat: FITTIpalti w Listopad 13, 2013, 10:37:52 ---Ciekawe jak by teraz przeprowadzić pucz na wzór tego co zrobił Piłsudski... może to była by jakaś lepsza opcja niż POPIS i gumowe fiutki od Palikota...
--- Koniec cytatu ---
Dyktatura to chyba jedyna opcja żeby zaprowadzić w tym kotle jakikolwiek porządek... :-X
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej