Eve Online > Przedpokój
Czy lecą z nami panie?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Proxima w Listopad 08, 2013, 11:01:43 ---Ja też nie mam pojęcia, co ludziom wali na łeb z tym równouprawnieniem???
Przecież wiadomo, że ja mam mieć lepiej! :P
--- Koniec cytatu ---
O! bardzo, bardzo mądre słowa ;D
Zgadzam sie z waćpanną na całej linii ;D
Isengrim:
Puszek, ale to Ty napisałeś o PUTINIE. Że Ci się PODOBA jego polityka wobec mniejszości - która sorry, ale jest prześladowaniem.
Nie pisałem o Polsce. Nie, nie uważam, że w Polsce mniejszości seksualne są dyskryminowane. Owszem, uważam że na przykład kobiety są w Polsce dyskryminowane ekonomicznie, ale nie, nie można tego porównywać z Iranem, gdzie są dyskryminowane i prześladowane fizycznie.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Isengrim w Listopad 08, 2013, 11:22:18 ---Puszek, ale to Ty napisałeś o PUTINIE. Że Ci się PODOBA jego polityka wobec mniejszości - która sorry, ale jest prześladowaniem.
--- Koniec cytatu ---
A widzisz... polityka Putina została bardzo ładnie poprzekręcana przez nasze media. Na przykładzie gejów - nie jest zabronione bycie gejem, jest zabronione publiczne propagowanie homoseksualizmu. Bądź se gejem na zdrowie, ale nie zawracaj swoimi upodobaniami dupy innym.
I druga sprawa, nikt tam nie zabrania bycia muzułmaninem, murzynem czy żydowkim potomkiem Mongołów ;) Zabrania narzucania przez mniejszości swoich zwyczajów. Prosta sprawa, jak ktoś powiedział, przyjeżdżasz z państwa religijnego bo tam ci sie nie podoba i chcesz u nas to państwo tworzyć... chcesz takiego państwa? to wypierd... tam skąd przyjechałeś. Proste? Proste, i żadnej dyskryminacji tu nie ma.
--- Cytat: Isengrim w Listopad 08, 2013, 11:22:18 ---Owszem, uważam że na przykład kobiety są w Polsce dyskryminowane ekonomicznie.
--- Koniec cytatu ---
W wielu przypadkach tak, zgadzam się, ale... każdy kij ma dwa końce, spotkałem sie z przypadkami że facet nie dostał roboty bo na to stanowisko szukana jest kobieta, albo na tym samym stanowisku zarabiał mniej od kobiety, mimo tych samych lat pracy itp. I nie płakał publicznie że jest dyskryminowany ;)
Proxima Alland:
Tak, tak. Rosja to oddzielna bajka. Nie podoba mi się to, co tam się wyprawia. I akurat w tej sprawie pisałam nawet u nas na forum.
EDIT:
No i kogo słuchać? :(
Z jednej strony Max Kolonko ze swoją MaxTV. Z drugiej strony doświadczenie historyczne związane z Rosją...
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Proxima w Listopad 08, 2013, 11:34:55 ---Tak, tak. Rosja to oddzielna bajka. Nie podoba mi się to, co tam się wyprawia. I akurat w tej sprawie pisałam nawet u nas na forum.
EDIT:
No i kogo słuchać? :(
Z jednej strony Max Kolonko ze swoją MaxTV. Z drugiej strony doświadczenie historyczne związane z Rosją...
--- Koniec cytatu ---
A jakie masz dobre doświadczenia historyczne z USA?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej