Eve Online > Przedpokój

Czy lecą z nami panie?

<< < (27/33) > >>

Proxima Alland:
O matko... Ja się wypisuję. Za duży hardocre dla mnie. ^^ Wiedzy mi nie starcza w tej materii. To się nie będę odzywała.

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 13, 2013, 14:23:03 ---Wilno jak cała Litwa należała do "Rzeczpospolitej obojga narodów", to czy było polskie czy litewskie to kwestia bardzo plłynna.

--- Koniec cytatu ---

JPKM - wkleiłem Ci dane ze spisu wykonanego przez Niemców w 1916 roku. Wilno było "litewskie" w DWÓCH procentach.

--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 13, 2013, 14:23:03 ---no to się bronimy:
"Na początku marca formacje zgrupowań polskich przeszły do akcji zaczepnej, opanowały na wschodzie Słonim (2 marca) i Pińsk (5 marca)

--- Koniec cytatu ---

Dziękuję, że przyznajesz mi rację - od czego przeszły do akcji zaczepnej? OD OBRONY (patrz link wklejony wyżej o "Cel Wisła").

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 13, 2013, 14:35:12 ---JPKM - wkleiłem Ci dane ze spisu wykonanego przez Niemców w 1916 roku. Wilno było "litewskie" w DWÓCH procentach.

--- Koniec cytatu ---
Ciekawe jakie Chicago by sie okazało jakby podliczył wszystkie narodowowści  ;D

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 13, 2013, 14:35:12 ---Dziękuję, że przyznajesz mi rację - od czego przeszły do akcji zaczepnej? OD OBRONY (patrz link wklejony wyżej o "Cel Wisła").

--- Koniec cytatu ---
Tak, masz rację, najlepszą obroną jest atak, bronilismy się w najlepszy możliwy sposób  ;D
Nie wiem czy zauważyłeś, ale "cel wisła" był skierowany na wycofujące się wojska niemieckie.

GlassCutter:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 13, 2013, 14:39:37 ---Nie wiem czy zauważyłeś, ale "cel wisła" był skierowany na wycofujące się wojska niemieckie.

--- Koniec cytatu ---

A to że przy okazji polska by zniknęła z map.. ::)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: GlassCutter w Listopad 13, 2013, 14:53:40 ---A to że przy okazji polska by zniknęła z map.. ::)

--- Koniec cytatu ---
W tym czasie wiele rzeczy "by" lub "co by gdyby".
Sprawa sprowadza sie do jednego, nie jesteśmy tacy wiecznie pokrzywdzeni przez wszystkich, nagrzeszyliśmy jak wszyscy inni. Ale widzimy grzechy innych, swoich nie... tych innych to tez bardzo wybiórczo, praktycznie każdy z sąsiadów wsadził nam szpile w dupę, jak np. Austra i Węgry dołączając sie do rozbiorów, ale modne jest nielubienie Ruskich więc ich nie lubimy.
Moge iśc o zakład że gdyby Jarek zaczął opluwać Niemcy, Rosjanie mieliby święty spokój od nas  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej