Eve Online > NoobGarten

Poradnik Direct Scan

(1/3) > >>

K4rl:
Czy ktoś może mi polecić poradnik DScan? Wiem, że to pożyteczne narzędzie ale cos u mnie słabo z tym.

I nie proszę nie pisać, żeby pójść do korpa szkoleniowego, bo jakby to było takie proste, to bym sie nie doszkalał na własną rękę :P

Z góry dzięki.

Gaunt:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CVYCZgzbsxQ[/youtube]

K4rl:
To widziałem. Szukam czegoś mówiącego więcej o skanowaniu + overwiev (tzn. jak szukać konkretnych rzeczy).

No i chciałym dowiedzieć się, jak to się dzieje, ze jak odwarpowuję w kierunku kilku planet to koleś wie na która akurat skoczyłem i leci za mną.

GlassCutter:

--- Cytat: K4rl w Wrzesień 09, 2013, 13:44:21 ---No i chciałym dowiedzieć się, jak to się dzieje, ze jak odwarpowuję w kierunku kilku planet to koleś wie na która akurat skoczyłem i leci za mną.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli ma z Tobą kontakt wzrokowy, tzn widzi twój statek na gridzie to gdy odwarpowujesz to widać w którym kierunku lecisz. Jesli planety nie są 'jedna na drugiej', tylko jest jakiś odstęp między nimi to widać gdzie poleciałeś. Tu akurat kierunkowy nie ma nic do rzeczy.

Bamsey Amraa:
To wymaga sesji szkoleniowej z doswiadczonym pilotem. Ciezko znalezdz dobry poradnik juz latwiej dobrego korpa w ktorym takie rzeczy nowym wykladaja tacy jak ja zgrzybiali tetrycy ;) Pewnie dostaniesz wtedy gotowe ustawienia overwiev od kogos.

Co do tego konkrenego przypadku to albo te planety nie sa tak bardzo w jednej osi  jak ci sie wydaje i ustawiajac kat skanu na 5 stopni da sie zobaczyc gdzie poleciales.

Mozliwosc druga  jesli jednak sa na jednej osi to znajac odleglosc planet od siebie i obcinajac zasieg skanu da sie stwierdzic na ktora poleciales.

Jesli np sa 3 planety jedna w odleglosci 1AU druga 3 AU a trzecia 5 AU to obcinajac np z zasiegu skanu 2 z przodu  i zmieniajac 1 na 4 masz 447 mln km czyli przyblizona odleglosc 3 AU wlasnie, klikasz skan:

A: jesli widzisz statek to: obcinasz na 1 AU (czyli 147 mln km zamieniajac wczesniejsza 4 na 1) , jesli nadal widac statek to polecial na najblizsza tobie planete, jesli nie widzisz tzn ze jest na 2 planecie.

B: Jesli nie widzisz tzn za polecial w okolice 3 planety okolo 5 AU od ciebie.

Mozliwosc 3 ten ktos uzywa combat prob

Mozliwosc 4 Nie jest sam :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej