Forum Gry > Inne gry
Darkfall Unholy Wars
Zygi O.:
Jeśli tak to sprawdz Albion Online:p co prawda w fazie alpha narazie. Ale czerpie z DFa wszystko co dobre. i w rzucie izometrycznym:P
Filip Bonn:
Odnośnie walki , ktoś to już pisał ,że bieganie i skakanie w pełnej zbroi wygląda trochę śmiesznie i ja się z tym całkowicie zgadzam. Takie "błędy" rażą po oczach nawet w grach fantasy.
Obecnie ideałem fizyki w tego typu grach jest dla mnie seria Dark Souls (hybryda singleplayer/online) w której to co na siebie ubierzesz determinuje to jak się poruszasz i jest jeszcze coś takiego jak stamina żeby nikt nie robił maratonu w pełnej zbroi :)
Robisz uskok,blok,zadajesz cios tracisz stamina aby ją uzupełnić trzeba czasu i opuszczonej gardy >:D
a tu filmik który mniej więcej obrazuje co mam na myśli - koleś w ciężkiej zbroi i gigantycznymi toporami, po każdym zadanym ciosie 'traci' chwilę czasu na wyrwanie topora z ziemi, nawet widać niewielkie wahnięcia jakby próbował łapać równowagę , wystarczy w zasadzie pierwsze 60 sek filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=_safWzmYfT8
Neb:
Darkfall Unholy Wars:
Aktualnie wrzucili promocje na steamie 3.75 za miesiac gry + gra, do 18 listopada, mozna grac za darmo bez koniecznosci kupowania. Abonament tak jak i w EVE mozna oplacac kasa z gry - dla nowych latwiej zarobic na miesieczny abonament niz w EVE.
Od ostatniego posta, gra doczekala sie wielu dodatkow.
https://www.youtube.com/watch?v=BChYU1R0LNQ&feature=youtu.be - kilka small scale walk naszego klanu.
Zygi O.:
Może czepiam się szczegółów ale strasznie razi mnie to że koleś raz wali z młotka raz z łuku.. Gdzie tu miejsce na jakąś kompozycje gangu? skoro każdy może wszystko na raz?
Neb:
Nie moze. Nie ma co prawda czegos takiego jak klasy, bo je buduje sie samemu.
Kazda osoba ma miejsce na 9 skilli - 8 zwyklych i 1 ultimate, w grze aktualnie jest 13 szkol umiejetnosci, kazda szkola dysponsuje 4 zwyklymi umiejetnosciami i 1 ultimate. Z tych umiejetnosci skladasz swoj zestaw, tych ktore Ci najbardziej pasuja - oczywiscie najpierw musisz je zdobyc i wyszkolic ;). Sa szkoly magiczne, leczace, wspomagajace, typowe dla wojownikow, dla klas nastawionych na skirmish i lucznikow. Mozesz je dowolnie mieszac, ale trzeba tez wziac poprawke na druga czesc posta, bo nie ma sensu grac z najlepszym mozliwym lukiem, a skillami pod maga, bo beda one niefektywne, chociaz tak jak popularne sa czyste klasy tak rowniez czesto mozna spotkac hybrydy roznych "klas" ;).
Druga strona, kazdy ma do rozdysponowania 4 boostery do statystyk postaci(wisdom, int, dex, str) - mozna dac np. +40 do dexa, ale mozna rowniez po +10 do kazdej statystyki (bazowe statystyki kazdy moze miec takie same), boostery determinuja to jakiej klasy luk+sztylety/laske/miecz 2-reczny/tarcze+miecz 1-reczny mozesz uzywac. Kazdy wiec moze miec ze soba wszystkie rodzaje broni, ale ich efektywnosc znacznie sie rozni. Aktualnie gram typowym lucznikiem i nie uzywam w ogole broni 2-h, aktualnie staram sie tez zrezygnowac z laski do czarowania, bo zmiana broni chwile trwa i to czesto stracone sekundy.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej