Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Rentier - czy nalezy go kochac

<< < (12/17) > >>

Theronth:
To akurat w naszej historii słowo 'militia' kojarzy się z pasztetówami, na Islandii pewnie nie.

SokoleOko:

--- Cytat: Colonel w Wrzesień 26, 2013, 16:42:46 ---moze za stary jestem na komputerowe gierki...ale milicja kojarzy mi sie tylko z jednym:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Samoch%C3%B3d_polskiej_Milicji.jpg

--- Koniec cytatu ---

A wystarczy tylko wychylić łeb z polskiego piekiełka:
http://en.wikipedia.org/wiki/Militia

Generalnie "Militia" to paramilitarna ogranizacja walcząca po stronie danego państwa. Komuchy skrzywiły znaczenie tego słowa w Polsce, bo szukali innej nazwy dla formacji, która a) przed wojną nazywała się Policją Państwową (złośliwe przezywaną "pańską") i b) w czasie wojny trochę sobie mundur splamiła.

Plus w ZSRR chyba była milicja (w rozumieniu "policji niepolitycznej, tej od ruchu drogowego i włamań"), ale jaki jest źródłosłów "milicji" w j. rosyjskim - nie mam pojęcia.

Colonel:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 26, 2013, 16:52:06 ---A wystarczy tylko wychylić łeb z polskiego piekiełka:
http://en.wikipedia.org/wiki/Militia

Generalnie "Militia" to paramilitarna ogranizacja walcząca po stronie danego państwa. Komuchy skrzywiły znaczenie tego słowa w Polsce, bo szukali innej nazwy dla formacji, która a) przed wojną nazywała się Policją Państwową (złośliwe przezywaną "pańską") i b) w czasie wojny trochę sobie mundur splamiła.

Plus w ZSRR chyba była milicja (w rozumieniu "policji niepolitycznej, tej od ruchu drogowego i włamań"), ale jaki jest źródłosłów "milicji" w j. rosyjskim - nie mam pojęcia.

--- Koniec cytatu ---

edyta:
edytuje bo dopiero po dluzszym czasie doszedlem do siebie :D
dzieki Soko za proby wyjasnien, na przyszlosc dodam ze naprawde 'nie musisz'
btw, google uzywam tylko po angielsku...
zreszta, zeby nie znac pochodzenia i zastosowania tego okreslenia, musiałbym byc 12-latką wychowaną bez internetu :D
...a zapewniam cie ze nie jestem :D

Pol Kent:

--- Cytat: Colonel w Wrzesień 26, 2013, 16:42:46 ---moze za stary jestem na komputerowe gierki...ale milicja kojarzy mi sie tylko z jednym:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Samoch%C3%B3d_polskiej_Milicji.jpg

--- Koniec cytatu ---
Jesteś za stary na gry komputerowe.  :P
W dodatku masz problemy z głową skoro Ci się nasze MO z Militią z pixeli miesza.
Jeśli SokoleOko Ci nie wyjaśnił to...uninstall EVE  :P

Oguras:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Wrzesień 26, 2013, 08:35:00 ---I tym postem udowodniles, ze EVE to gra dla wszystkich - nawet najwiekszy nieogar, ktory totalnie nie kuma co sie wokol niego dzieje znajdzie tu miejsce dla siebie, moze sobie grac w swoim malym swiatku z glowa w dupie, nie wiedziec o co chodzi i jednoczesnie uwazac sie za alfe i omege i pisac dydaktyczne posty na forach :) To naprawde piekne, czekamy na wiecej...

--- Koniec cytatu ---

Proszę Cie... Skoncentrowane na pvp korpy czy alianse nie biorą sova i nie siedzą na nim jak na tronie tylko latają z miejsca na miejsce tam, gdzie akurat jest szansa na gf's(albo kiedy im się aktualne miejsce znudzi). Może to być jakas lowsecowa wlotówka do null albo npc 00 a nie region na skraju dupy, gdzie słońce ani żaden roamujący gang nie dolatuje.. :) Road tripy się nie liczą.

Choć z drugiej strony w tej grze nawet w hisecu jesteś narażony na pvp, więc tam też mogą się ludzie mianować pvperami. Tym bardziej nie ma co gardzić rentierami, też pvperzy tylko w innym stopniu/sensie. (a niektórzy nawet całkiem skorzy do bitki)

Ale z jednym się zgodzę: gra dla wszystkich. Każdy może ją grać po swojemu.
A nieogara sobie wypraszam- bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z tego co się wokół mnie dzieje tylko mam to po prostu gdzieś. Nie bawi mnie polityka, choć czasem o niej poczytam; wolę też pvp raczej w mniejszych grupach. Każdy ma inne gusta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej