Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Rentier - czy nalezy go kochac

<< < (8/17) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: HammerSnake w Sierpień 22, 2013, 11:47:06 ---Nie ma to jak porównywać najbiedniejszy region w eve do rentowania sobie terenu lol i to sokół, który pierwszy mieszał z gównem goonów jak mieli się do syndi wyprowadzić, no ale najsilniejsi w npc dzielni, a pewnie dostali łatkę kamperów i lamusów do których nie ma sensu lecieć na terenie gdzie się szuka guza-jest się czym chwalić lol :D.
No bo jak inaczej mieć komfortowe warunki do farmy? Jak za dużo ludzi to ucieczka na stacje, jak dwóch buców robi wjazd na dzielnie to szybka zbiórka i gonimy. Czym to się różni od rentowania, oprócz tego, że jest bezpieczna npc stacja? Rentierzy jak coś wlatuje na local też uciekają. lol

--- Koniec cytatu ---

Jaaaaki sperg, błagam Cię.

1. Łatwiej wyżywić mały aliansik (do 50 żywych ludzi w szczycie aktywności) w Syndi niż wielki Goonswarm (mniej świń do koryta)
2. Raczej do nas przylatywało się po bitkę - generalnie wiadomo było, że jak się do nas zapuka w prime time i poczeka 10 minut to się sformujemy i będziemy się bić. W kampienie nikt się nie bawił.

Problemem z czasem stało się to, że nikt już z nami bić się nie chciał i zaczęło być cholernie nudno.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 22, 2013, 12:03:22 ---Jaaaaki sperg, błagam Cię.

1. Łatwiej wyżywić mały aliansik (do 50 żywych ludzi w szczycie aktywności) w Syndi niż wielki Goonswarm (mniej świń do koryta)
2. Raczej do nas przylatywało się po bitkę - generalnie wiadomo było, że jak się do nas zapuka w prime time i poczeka 10 minut to się sformujemy i będziemy się bić. W kampienie nikt się nie bawił.

Problemem z czasem stało się to, że nikt już z nami bić się nie chciał i zaczęło być cholernie nudno.

--- Koniec cytatu ---

Bo mieszkaliście na końcu dupy, dalej był już tylko outer ring :o

Eh, dobre stare czasy :)

Dux:
Tamto Syndi nie pozwalało się nudzić :)

Oguras:
Nie oszukujmy się, zarówno rentierzy jak i 'pvperzy' z nullsecowych korpów będących 'niezależnymi' sojusznikami w dużych aliansach są w 00 dla farmy. Renta wg mnie jest rozsądną ceną za możliwość mania wszystkich cta i innej masci blob-opów w pompie.
Rentier jak chce i tak może sobie polecieć na pvp; pvper często musi albo przynajmniej będzie miał takie ciśnienie.
Rentier stawia sprawę jasno: 'chcę farmy i mogę za to zapłacić'; 'pvper' mówi 'jestem wielkim pvperem w super pro aliansie' a potem jak w blobie gdzieś wisi, w srodku go gryzie że ticki nie lecą. :)

Gaunt:

--- Cytat: Oguras w Wrzesień 26, 2013, 01:19:36 ---Nie oszukujmy się, zarówno rentierzy jak i 'pvperzy' z nullsecowych korpów będących 'niezależnymi' sojusznikami w dużych aliansach są w 00 dla farmy. Renta wg mnie jest rozsądną ceną za możliwość mania wszystkich cta i innej masci blob-opów w pompie.
Rentier jak chce i tak może sobie polecieć na pvp; pvper często musi albo przynajmniej będzie miał takie ciśnienie.
Rentier stawia sprawę jasno: 'chcę farmy i mogę za to zapłacić'; 'pvper' mówi 'jestem wielkim pvperem w super pro aliansie' a potem jak w blobie gdzieś wisi, w srodku go gryzie że ticki nie lecą. :)

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej