Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Rentier - czy nalezy go kochac
SokoleOko:
--- Cytat: Klecha w Sierpień 22, 2013, 11:10:14 ---Natomiast wynajmowanie przestrzeni wydaje się być naturalnym sposobem dla małej/średniej korporacji, która pragnie rozpocząć budowanie swojej potęgi. Jeżeli kogoś stać aby wylecieć z High Sec od razu do Null i zdobyć a następnie utrzymać teren to mogę tylko pogratulować i życzyć wszystkiego najlepszego.
--- Koniec cytatu ---
W 15 aktywnych osób byłem w stanie "zdobyć" i utrzymać przez pół roku całą konstelację w Syndicate, wywalając stamtąd poprzednich mieszkańców. Proces ustanowienia 100% kontroli trwał miesiąc. Można? Można. I zanim ktoś wyskoczy z "lol-Syndicate" - były misje, były anomalki, plexy, PI bez taxu (nasze POCO), moon mining, który pokrywał korpowe shipy funkcyjne. Biednie nie było.
Sov space nie jest jedynym rodzajem 0.0, w którym możesz się rozwinąć - masz jeszcze regiony NPC oraz WH.
Wchodząc w rentierkę gwarantujesz sobie, że do Twojego korpa dołączą wyłącznie failbeary, którzy będą myśleć tylko o tym, żeby farmić ISK. Jaką potęgę chcesz budować? Raciarek? Bo nawet jak zorganizujesz roama, to ludzie przylecą w T1 cruiserach, bo "nie mają kasy, żeby wdupić".
Pokaż mi przykłady korporacji, które zaczynały od rentierstwa, ale potem zrobiły karierę? Black Aces, lol?
Filip Bonn:
--- Cytat: Anthar w Sierpień 22, 2013, 10:53:30 ---Patrze na kb goscia a tam loosy ostabowanych fregat z autotargeting misslami az sie plakac chce :'(
--- Koniec cytatu ---
a ten gość nie był czasem tygodniowym/misięcznym charem?
Wiesz, zawsze można podać skrajne przypadki i udowadniać na podstawie tego że taki jest ogół.
Nie mówię ,że ja jestem pr0 , bo wcale nie jestem, ale jest sporo gości w FW którzy zjedli by pr0 pilotów z null ;D bo w null chyba nie często latacie solo ?
Let the flame begin :P
Goomich:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 22, 2013, 11:19:47 ---Pokaż mi przykłady korporacji, które zaczynały od rentierstwa, ale potem zrobiły karierę? Black Aces, lol?
--- Koniec cytatu ---
C0ven. 8)
HammerSnake:
Nie ma to jak porównywać najbiedniejszy region w eve do rentowania sobie terenu lol i to sokół, który pierwszy mieszał z gównem goonów jak mieli się do syndi wyprowadzić, no ale najsilniejsi w npc dzielni, a pewnie dostali łatkę kamperów i lamusów do których nie ma sensu lecieć na terenie gdzie się szuka guza-jest się czym chwalić lol :D.
No bo jak inaczej mieć komfortowe warunki do farmy? Jak za dużo ludzi to ucieczka na stacje, jak dwóch buców robi wjazd na dzielnie to szybka zbiórka i gonimy. Czym to się różni od rentowania, oprócz tego, że jest bezpieczna npc stacja? Rentierzy jak coś wlatuje na local też uciekają. lol
Rash'kan:
--- Cytat: HammerSnake w Sierpień 22, 2013, 11:47:06 ---Nie ma to jak porównywać najbiedniejszy region w eve do rentowania sobie terenu lol i to sokół, który pierwszy mieszał z gównem goonów jak mieli się do syndi wyprowadzić, no ale najsilniejsi w npc dzielni, a pewnie dostali łatkę kamperów i lamusów do których nie ma sensu lecieć na terenie gdzie się szuka guza-jest się czym chwalić lol :D.
No bo jak inaczej mieć komfortowe warunki do farmy? Jak za dużo ludzi to ucieczka na stacje, jak dwóch buców robi wjazd na dzielnie to szybka zbiórka i gonimy. Czym to się różni od rentowania, oprócz tego, że jest bezpieczna npc stacja? Rentierzy jak coś wlatuje na local też uciekają. lol
--- Koniec cytatu ---
Może tym, że trochę trudniej ogarnąć taki teren w 15 osób?
No i, że nie masz wielkiego Pana nad sobą i nie musisz płacić?
Skoro jest tak prosto to po co płacić ;]
Poza tym nie ma dostępu do całej infrastruktury i marketów.
Zresztą syndi w momencie kiedy siedziało tam Agony, RnK itp było dośc popularnym regionem.
No, ale w sumie nie wiem po co staram się sensownie odpisac na Twój jak zawsze z dupy komentarz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej