Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Rentier - czy nalezy go kochac
Rash'kan:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Sierpień 22, 2013, 06:00:48 ---Ale, że w czym są niby lepsi?
W pustym prężeniu muskułków na pewno... i w ukrywaniu altów kerbirskich też ;D
Edit: Zauważyłem jedną rzecz... EVE, to jedyna gra w której kilku niedowartościowanych buców pogardza innymi i uważa za gorszych tylko dlatego że ci inni bawią się inaczej... może inne gry przyciągają gówniarstwo, ale pewne jest jedno, EVE przyciąga wielu niespełnionych w RL idiotów.
--- Koniec cytatu ---
Zawsze działa :D
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 22, 2013, 09:44:34 ---Vs. robienie anomalek w BS-ie z MJD? Proszę Cię...
--- Koniec cytatu ---
Pamiętaj, że bs na anomki to zazwyczaj wydatek rzędu 1-2b, faktycznie obecnie zaczynają dominować afk dominixy, ale tak jak sama nazwa świadczy te są zazwyczaj afk i szybko umierają :)
Ot jak ishtary na północy.
W fw koszt statku jest żaden, koszt pvp żaden, więc zarobki też powinny być dopasowane imo.
--- Cytat: Anthar w Sierpień 22, 2013, 09:29:45 ---
W ten sposob - bo nie oszukujmy sie - w ten sposob 20tys rentierow + kilku ogarnietych FC spedzonych w jedno wielkie HBC pokazalo ze moze przejac cale poludnie.
--- Koniec cytatu ---
Haha +1 :D
SokoleOko:
--- Cytat: Rash'kan w Sierpień 22, 2013, 10:19:19 ---Pamiętaj, że bs na anomki to zazwyczaj wydatek rzędu 1-2b
--- Koniec cytatu ---
WAT?
Większość BS-ów anomalkowych to shitfity na zwykłych T1 hullach, więc kosztują do 400 mil (minus ubezpieczenie). Dodatkowo, jeśli gość patrzy na local, to jest w stanie zwinąć się z tej anomalki zanim wskakującemu do systemu załaduje się grid.
Rash'kan:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 22, 2013, 10:26:09 ---WAT?
Większość BS-ów anomalkowych to shitfity na zwykłych T1 hullach, więc kosztują do 400 mil (minus ubezpieczenie). Dodatkowo, jeśli gość patrzy na local, to jest w stanie zwinąć się z tej anomalki zanim wskakującemu do systemu załaduje się grid.
--- Koniec cytatu ---
No co Ty, weź przejrzyj kb te anomkowe bsy to zazwyczaj frakcja, oprócz dominixa i może ravena nie da się efektywnie klepac anomek t1 bsem :P
Ale nawet 400mln, to i tak 40x więcej niż t1 fretka lub 20x więcej niż stealth bomber.
Odpowiednio też więcej czasu trzeba poświęcić, żeby go wyfarmić bo anomki nie dają wcale więcej kasy niż misje w low.
Anthar:
--- Cytat: Rash'kan w Sierpień 22, 2013, 10:29:21 ---No co Ty, weź przejrzyj kb te anomkowe bsy to zazwyczaj frakcja, oprócz dominixa i może ravena nie da się efektywnie klepac anomek t1 bsem :P
Ale nawet 400mln, to i tak 40x więcej niż t1 fretka lub 20x więcej niż stealth bomber.
Odpowiednio też więcej czasu trzeba poświęcić, żeby go wyfarmić bo anomki nie dają wcale więcej kasy niż misje w low.
--- Koniec cytatu ---
+ dolicz do tego ze taki BS zbiera sie duzo, duzo wolniej latwiej go zlapac i mimo wszystko raczej nie ma cloaka ... i do tego stabow ;)
Dla mnie high<<low<<<<null/wh co niestety FW psuje pod katem (isk-koszt uzyskania).
Nie powiecie mi rowniez, ze nie bawia Was stwierdzenia - " prawdziwe PVP tylko w FW, a nie blooby w NULL!".
Patrze na kb goscia a tam loosy ostabowanych fregat z autotargeting misslami az sie plakac chce :'(
Edit:
--- Cytat: Rash'kan w Sierpień 22, 2013, 10:19:19 ---Haha +1 :D
--- Koniec cytatu ---
Ale wiesz - nie ma sie czego wstydzic.
Zobacz co sie na poludiu stalo.
Sped rentierow - wygryzl zasiedzialych land lordow.
Posiedzial chwile - czesc z tych land lordow sie rozleciala, czesc nie >:D z tego powstal nowy Stainwagon skupiajacy w sobie 95% graczy PVP .... i na tyle zdolal zajsc 10-15x wiekszemu od siebie sojuszowi, ze najpierw ten sie rozpadl ( jak to na kilku forach otwarcie przyznano - ktos mial juz dosyc przylatywania codziennie na timery do stain/eso - bo nie mogl sobie poracic, a jeszcze statki stracil) a jego resztki w postaci TDS koniec koncow oddaly teren bez walki bo juz tez mialy dosc i lepiej isc do dronkowa.
Klecha:
Z mojej (nooba) perspektywy...
FW jest dobre dla początkujących graczy, takich jak np. ja. Dzięki FW mogę nauczyć się podstaw PvP nie mając wypasionych skilli i nie tracąc przy tym całego majątku a wręcz przeciwnie nieźle zarabiając. Natomiast wynajmowanie przestrzeni wydaje się być naturalnym sposobem dla małej/średniej korporacji, która pragnie rozpocząć budowanie swojej potęgi. Jeżeli kogoś stać aby wylecieć z High Sec od razu do Null i zdobyć a następnie utrzymać teren to mogę tylko pogratulować i życzyć wszystkiego najlepszego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej