Forum Gry > Inne gry

EvE VR 2014

<< < (9/9)

Soulscream:

--- Cytat: Mona X w Sierpień 21, 2013, 16:47:10 ---To dobrze, że devi nie psują gry streamlinowaniem, nie poszerzają bazy, itp.

Zresztą od zeszłego roku wyszły dwa nowe, a w produkcji mogę na szybko wymienić z pół tuzina następnych.

--- Koniec cytatu ---

Ma to plusy i minusy. Ja bym chciał poznać dalszą historie Shivan, poznać ich pochodzenie etc.

ufoman:

--- Cytat: Soulscream w Sierpień 21, 2013, 18:45:03 ---Ma to plusy i minusy. Ja bym chciał poznać dalszą historie Shivan, poznać ich pochodzenie etc.

--- Koniec cytatu ---
Blue Planet
Blue Planet 2
(mody do fs2)

Soulscream:

--- Cytat: ufoman w Sierpień 22, 2013, 08:51:53 ---Blue Planet
Blue Planet 2
(mody do fs2)

--- Koniec cytatu ---

Chciałbym oficjalnie uznane. Niestety mogę marzyć.

Dormio:
http://blog.pclab.pl/radek/Oculus.Rift.testowali%C5%9Bmy.go.na.targach.MSPO.Kielce,219
Jakby ktoś chciał więcej szczegółów technicznych...

Jak na mój gust przypomina to bardzo hełmy VR z.... 1997/98. Miałem okazję użytkować do woli tę zabawkę (Doom/Unreal/Descent) - może ktoś pamięta punkt z dwoma hełmami pod Pałacem Kultury :)
Idea w przypadku Oculusa jest taka sama - ekran z akcelerometrami. Ówczesny hełm miał dodatkowo manipulator służący poruszaniu się (ruch przód/tył i na boki) i 3 przyciski do zdefiniowanego działania (np. zmiana broni i strzał). Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej w tego typu sprzęcie wychodzi użytkowanie na siedząco, a generalnie nie ma znaczenia czy używamy go w grze o 3 kierunkach swobody ruchu czy 2 (np. strzelanki). Na pewno nie nadaje się do strategii :D
Hełmy miały cenę 2 dobrych konfiguracji kompa i jeśli Oculus będzie podobnie wyceniony to nie wróżę mu zbyt wielkiej popularności (aczkolwiek to byłby świetny dodatek do konsoli z systemem kinnectopodobnym).

Okropniak:
No jest kilka różnic między tym co było a Oculus'em.

Nawet akcelerometry umieszczali bezpośrednio przy uC z tego co czytałem, by zniwelować to pływanie ekranu (kilka ms więcej jednak coś znaczy dla mózgu) i związane z tym jazdy powodujące bóle i zawroty głowy.
Cena to 300$ ale u nas będzie na pewno więcej niż wynikałoby to z przelicznika $ do PLN - tyle że to cena za wersje developerską, przy hurcie powinno wyjść dużo taniej, wg znajomego który interesuje się takimi tematami wyjdzie około 500-600pln ceny końcowej. A to jest już cena którą mogę poświęcić na nową zabawkę :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej