Eve Online > NoobGarten
Faction shipy
SokoleOko:
Totalnie nie ogarniasz, że cel zwebowany na 90% stoi w miejscu. Dlatego właśnie ludzie fitują AB na Daredevile.
Rash'kan:
--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Sierpień 28, 2013, 10:48:37 ---Sokole, tłukąc Incursusa, który nie ma nawet szansy żeby Cię dosięgnąć latanie manualne - moim zdaniem - nie ma sensu, bo 'keep at range' robi to po prostu lepiej (m.in. reguluje też prędkość). Co innego jak walczysz z celem, który ma Cię w zasięgu, albo się za bardzo "wierci", ale wtedy chwilowa utrat prędkości (wyłączenie MWD) oznacza, że przeciwnik albo Cię dojdzie albo się zerwie.Z drugiej strony wydaje mi się, że latanie manualne przy prędkościach 4 km/s i marginesie błędu 6 km (pomiędzy scramem a zerwaniem się celu) jest proszeniem się o guza i lepiej sprawdzi się świadome operowanie wszystkimi trzeba opcjami manewrowymi (approach, orbit, keep at range) - oczywiście kliknięcie orbity i liczenie, że załatwi to sprawę jest po prostu głupie.
Centurion, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie zaśmiecaj tematu. STFU>FO.
--- Koniec cytatu ---
O stary :D
Jeżeli keep at range robi coś lepiej za Ciebie to faktycznie może najpierw polataj sobie na beltach w high secu, potrenuj z ratami :P
Powinieneś trafić parę razy na profilaktyczny blobik, który nauczy Cię trzymania dystansu i wyciąganie targetów :P
Póki co mówisz GTFO ludziom, którzy są w pvp dużo lepsi od Ciebie i to na każdym poziomie, doskonała droga.
Filip Bonn:
--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Sierpień 28, 2013, 10:48:37 --- manualne przy prędkościach 4 km/s i marginesie błędu 6 km (pomiędzy scramem a zerwaniem się celu) jest proszeniem się o guza
--- Koniec cytatu ---
W sumie to chciałem o to samo zapytać. Bo jestem w stanie wyobrazić sobie latanie manualne BC'kami którymi przeważnie lata się po null,wh które w porównaniu do frytek nawet na MWD praktycznie stoją w miejscu. Ale nie bardzie widzę manerwrowanie frytkami gdy na liczniku jest 4000-5000 m/s a granica błędu wynosi +/- 3km czyli jak łatwo policzyć te 6km marginesu rozpędzoną wściękłą >:D frtką pokonuje się w sekundę.
Jak ktoś jest w czasie 1 sekundy w stanie zmienić kierunek lotu (sensownie) i ogarniać 'pulsowanie' MWD to z mojej strony szacuneczek.
SokoleOko:
I dlatego właśnie mówimy o pulsowaniu MWD, a nie zapierdalaniu na nim non-stop. To nie tylko kończy capa, ale rozdyma sygnaturę w taki sposób, że można zostać zalfowanym przez cokolwiek większego co może się przyłączyć.
No i jeszcze pro-tip: nigdzie nie jest napisane, że zawsze i wszędzie musisz mieć stacklowany cel. Chodzi o to, żeby nie mógł uciec, gdy poczuje że przegrywa - to nie to samo ;)
Dinozauriusz II Urwiryj:
--- Cytat: Rash'kan w Sierpień 28, 2013, 11:09:16 ---mówisz GTFO ludziom, którzy są w pvp dużo lepsi od Ciebie i to na każdym poziomie, doskonała droga.
--- Koniec cytatu ---
Mówię GTFO ludziom, którzy nie mają nic mądrego do powiedzenia i tylko zaśmiecają mi wątek nie przekazując żadnej wiedzy (nawet jeśli są lepsi - tego im nie odmawiam).
Co do keep at range - pokaż mi jak manualnie utrzymujesz zerowy (albo bliski zera) transversal na granicy swojego fallofa statkiem, który robi 4km/s, na prawdę chcę to zobaczyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej