Eve Online > NoobGarten

Faction shipy

(1/16) > >>

Dinozauriusz II Urwiryj:
Czy na prawdę faction shipy są tak uber-mega-zarąbiste, że opłaca się za nie płacić wielokrotnie więcej niż za "normalne"?
Pytam zwłaszcza o pirackie fryty, bo o ile za Hookbilla jestem w stanie zapłacić 15kk (pomijam fakt, że w milicyjnym sklepiku jest za darmo) to~70kk za Dardevila albo 50kk za Worma wydaje mi się mocno przesadzone... zwłaszcza, że AFki są tańsze i (chyba)lepsze (widziałem Hawka rozwalającego dwa Dramiele. To było chwilę przed tym jak rozwalił mojego Kestrela)! Chyba bym się zapłakał jakby double-web Hookbill za 30kk z fitem puffnął mi Daredevila za ~85kk albo lepiej. Czasami się właśnie zastanawiam  co czuli właściciele Cometów rozkładani przez mojego Merlina za marne ~10kk.....
Jak się ma ta kwestia w wyższych klasach statków (cruisy, Bs-y)...

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Sierpień 14, 2013, 15:21:57 ---
Jak się ma ta kwestia w wyższych klasach statków (cruisy, Bs-y)...

--- Koniec cytatu ---
Dostajesz +10 do bycia pro  ;D

(żartowałem)

Latałem jedynie trochę cynabalem po low, wart swej ceny  :) Szybkośc, siła ognia niedostepna dla żadnego innego cruisa, ale to było 2 lata temu, nie wiem czy to sie nie zmieniło czasami.

GlassCutter:

--- Cytat: Dinozauriusz II Urwiryj w Sierpień 14, 2013, 15:21:57 ---Czy na prawdę faction shipy są tak uber-mega-zarąbiste, że opłaca się za nie płacić wielokrotnie więcej niż za "normalne"?
Pytam zwłaszcza o pirackie fryty, bo o ile za Hookbilla jestem w stanie zapłacić 15kk (pomijam fakt, że w milicyjnym sklepiku jest za darmo) to~70kk za Dardevila albo 50kk za Worma wydaje mi się mocno przesadzone...

--- Koniec cytatu ---

Web -90% na 18km + raile, trzeba coś dodawać? Kwestia czy potrafisz wykorzystać przewagę jaką Ci one dają. Można oczywiście testować Dramielem tank vs dps z Hawkiem, ale nie mówmy o patologii..

Theronth:
Pirackie fregaty w FW są o tyle zdradliwe, że nigdy nie wiesz czy przeciwnik ma ab czy mwd i można łatwo wdupić gdy trafi się na 'counter' dla setupu którym aktualnie latasz.

Mimo to Daredevil jest wart swojej ceny, ponieważ jedynie kilka AF jest w stanie dorównać jego DPS, jest szybki niczym Interceptor, a 90% web i bonus do fallofu pozwala mu na trzymanie dystansu zarówno na blasterach jak i railach. Tank ma papierowy, ale coś za coś.

Pozostałe pirackie fregaty nie są już tak dobre. Dramiel ucierpiał na nerfie, ale i tak jest drugi po DD. Succubus, Worm i Cruor nie mają niczego czego nie miałyby statki T2.

Colonel:

--- Cytat: Theronth w Sierpień 14, 2013, 16:54:54 ---ponieważ jedynie kilka AF jest w stanie dorównać jego DPS

--- Koniec cytatu ---

co to znaczy "dorównac DPS" ?
pokaz mi palcem te kilka AF co sa w stanie "dorównać"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej