Eve Online > NoobGarten

Zniszczenie statku/śmierc klona/...

<< < (3/12) > >>

zeben74:
Statek kupujesz w markecie ( najlepiej w Jita - system )
klikasz na ikonke statku i masz tam zakładke jakie skille i na jakicj levelach sa Ci potrzebne aby nim latac .
Generalnia musisz zrobic wszystkie skile od shielda ( em , termic , kinetic ,expolsiv - min IV lv) o głownych skilach od shielda nie wspomnie to oczywiste , nawigacja tez jest wazna , ach nie zapominaj o systema energetycznych , naprawczych .
Ps shiledy i lunchery to dla Caldari podstawa :))
Jest tu na forum taki dział jak " garażownia" zerknij tam czasami jest sporo fajnych tematów i duzo opini innych graczy o statkach i fitach

Starakopara:

--- Cytat: rubesom w Sierpień 04, 2013, 10:52:30 ---(...)

EDIT: Myślałem jeszcze o "Spaceship Command" , "Electronics" i "Engineering" lub "Mechanics" - którą z nich? czy może obie? Które lepsze dla fregat? Pancerz czy pole?

--- Koniec cytatu ---

wszystkie wymienione na 5 potrzebujesz, to sa tzw skille " core"

no i witaj na pokładzie Centrali pilocie.

PS.

Unseen Academy Ci wszystko wyjaśni, nakieruje i pokaże z czym je się evke.

fly sharp
o7

rubesom:
A powiedzcie mi jeszcze proszę o co chodzi z tym "satnding"?

Jestem z Caldari i chciałem dołączyć się do korporacji milicji.
Podobno pogorszy mi się standing.

1. Co to jest?
2. Czemu się pogorszy?
3. Jak co będę robić to się pogorszy?
4. Jakie są konsekwencje pogorszenia? (na razie wiem, że nie będę chroniony w hi-secu przez concordy, coś jeszcze?)
5. Gdzie sprawdzić jego stan?
6. Jak go polepszyć?

Dux:
Standing określa czy dana frakcja/korporacje Cię lubi czy też nie i w jakim stopniu. Istotne jest to dla możliwości brania misji od tej frakcji/korporacji (choć jeśli się nie mylę to dobry standing do korporacji npc należącej do frakcji, która Cie akurat nie lubi, nie ogranicza Cie w braniu misji od tej konkretnej korporacji), a w przypadku standu do frakcji od -5 (lub gorzej jak -5) ogranicza Ci to wlot na tereny hajsekowe tej frakcji (białe krzyżyki "Navy" będą do Ciebie strzelać).
Bardzo dobry stand do całej frakcji daje Ci za to lepszy wybór przy agentach misyjnych. Bodajże od +7 do frakcji możesz brac misje l4 od agentów wszystkich korporacji danej frakcji (nie musisz już nabijac standa do każdej korporacji osobno).
Kiedy stand spada? Za walenie w krzyżyki należące do danej frakcji. Za plexy milicyjne pewnie też. W milicji dodatkowo spada tez stand do drugiej wrogiej frakcji (np. u matarów oprócz amarr, przeciw którym robisz misje spadnie też Ci stand do Caldari) ale nieznacznie.
Jak polepszyć standa do frakcji? Robic dla niej misje milicyjne, robić misje storyline (pojawiają się po zrobieniu iluśtam zwykłych misji), chyba tez misje epic arc (czy jakoś tak to leciało). Masz też skila "diplomacy", który poprawia standa do frakcji.
I bedąc w milicji pamiętaj, że w hajsekach obydwu wrogich Ci frakcji npce będą do Ciebie strzelać, nawet jak do danej frakcji masz dodatniego standa.

rubesom:
Ale to wszystko się stanie jak przystąpię do korporacji milicji i/lub będę strzelać do tych "strażników"?

Bo ja chciałem tylko wziąć udział w dwóch kursach które proponuje milicja ale bez dochodzenia do korporacji.
Czy w takiej sytuacji spadnie mi standing?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej