Eve Online > NoobGarten

Zniszczenie statku/śmierc klona/...

(1/12) > >>

rubesom:
Hej

Jak zniszczą mi statek to gdzieś czytałem, że można po niego wrócić.
1. Czym po niego wrócić? Wystarczy jajo czy jakiś konkretny statek?
2. Czy odzyskam cały statek czy tylko cargo czy jeszcze inaczej?
3. Czy mogą mi zestrzelić klona/jajko? Co wtedy tracę - czytałem, że skille (jakiś procent) - co kupić/zrobić, żeby tych skili nie tracić?
4. Jak większość nowych graczy kopie venturą, czy retiever to dobry wybór na kolejny statek?
5. Czasami jak kopię to w systemach 0.9 atakują mnie NPC a w systemach 0.8 czasami jest spokojnie. Czy są jakieś systemy gdzie można spokojnie afkować?
6. Ludzie mi radzą, żebym zrobił co najmniej 4 konta - poważnie bez tego gra się ciężko?

zeben74:
Wracasz po wrak statku ale wyciagasz tylko cześc wyposażenia ( o ile wczesniej ktos tego nie zgarnie ), jak Ci klona w kapsule zestrzela tracisz wszystkie implanty jakie masz i upgradej klona - skile odzyskasz o ile nowego klona znów zrobisz ugrejd  do wartosci przed zestrzeleniem klona - tracisz tylko te skile ktore były nadwyżka pojemnosci Twojego klona przed zestrzeleniem( np miałes 36 k sp a klon miał ugrejd do 32 k sp pojemności masz wtedy nadwyżkę 2 k sp  - warto tego pilnowac ). NPC nie strzelaja do kapsuł .

deckard:
ad 1 jak niszczą ci statek pozostaje wrak, przy zniszczeniu większość modułów sie pali coś może zostać ale zwykle wróg zabierze resztę.
Ad2 zniszczony statek to zniszczony statek - nie odzyskasz go. Rzeczy na statku w większości są niszczone - losowo  - to znaczy ze może cos zostać ale niekoniecznie.
Ad3 tak mogą ci zniszczyć jajo. W medicalu możesz ulepszyć swój klon. Jak klikniesz na charakter sheet to masz na gorze na prawo od portretu kilka statystyk
Skill points - ile masz skili
Clone ..... (cyferki) to jest ile skili zabezpiecza twój klon
Tak długo jak ilość skili które zabezpiecza twój klon (2 wartość) jest większa od twojej ilości skili (1 wartość) to jesteś bezpieczny nic nie stracisz.
Ad 4 nie kopie ale teoretycznie tak
Ad 5 raty czyli npc spawnuja sie losowo podczas kopania, im niższy ss systemu tym potężniejsze raty.
Ad6 kompletna bzdura 2 lata prawie grałem 1 konto 1 postać, im więcej masz postaci tym lepiej i więcej możliwości ale to zależy od tego jak grasz co robisz i w jakich regionach eve. Inaczej jest w wh inaczej w hs inaczej w 00

Dux:

--- Cytat: rubesom w Sierpień 03, 2013, 18:48:28 ---Hej

Jak zniszczą mi statek to gdzieś czytałem, że można po niego wrócić.
--- Koniec cytatu ---

Źle czytałeś. Statek zniszczony jest zniszczony. Nie da sie go odzyskać. Możesz najwyżej odzyskać część zafitowanych modułów, która pozostanie we fraku i salvage. Statek musisz sobie kupić nowy. Wyjatkiem są noobshipy. Tu wystarczy zadokować jajem i już dostajesz na stacji nowy za darmo.

--- Cytuj ---2. Czy odzyskam cały statek czy tylko cargo czy jeszcze inaczej?
--- Koniec cytatu ---

jw.

--- Cytuj ---3. Czy mogą mi zestrzelić klona/jajko? Co wtedy tracę - czytałem, że skille (jakiś procent) - co kupić/zrobić, żeby tych skili nie tracić?
--- Koniec cytatu ---

Mogą zestrzelić jajko.
Tracisz wtedy implanty jakiem masz założone na klona. Skile (część) tracisz tylko, gdy miałeś łącznie więcej skillpointów, niż pojemność klona (nie zupgredowałes go odpowiednio wcześniej).

--- Cytuj ---4. Jak większość nowych graczy kopie venturą, czy retiever to dobry wybór na kolejny statek?
--- Koniec cytatu ---

O ile Ci się kopanie nie znudziło.

--- Cytuj ---5. Czasami jak kopię to w systemach 0.9 atakują mnie NPC a w systemach 0.8 czasami jest spokojnie. Czy są jakieś systemy gdzie można spokojnie afkować?
--- Koniec cytatu ---

1.0

--- Cytuj ---6. Ludzie mi radzą, żebym zrobił co najmniej 4 konta - poważnie bez tego gra się ciężko?

--- Koniec cytatu ---

Lol.
Mi przez półtora roku wystarczyło jedno. Teraz korzystam z dwóch. I az dwa sa mi potrzebne tylko dlatego, że na mainie mam -10 ssa.

rubesom:
Narodziły się nowe pytania:

1. Ktoś pisał na czacie coś więcej o klonach ale nic nie zrozumiałem - chodziło coś o przeskakiwanie między klonami. W stacji też widziałem taką zakładkę. O co chodzi?

2. Ulepszyłem klona i mam zapas bezpieczeństwa punktów. A o co chodzi z tymi implantami, co mi one dają? Byłem na stacji zostawić urobek ale tak na szybko nic o implantach nie znalazłem.

3. Dużo ludzi mówi, że kopanie się szybko nudzi. Ja gram dopiero od kilku dni więc wszystko jest nowe i nic mi się nie nudzi. Ale tak na przyszłość czym ciekawym można się zająć? Wykonywać misje?

4. Korzystam z triala (21dni), brat też chce grać, też chce aktywować triala. Będziemy na różnych urządzeniach ale na tym samym łączu. Czy uda się tak odpalić dwa klienty i grac wspólnie?
Ktoś w korporacji mówił, że chciał odpalić dwa konta na jednym komputerze ale mu się nie udało i musiał rozszerzyć oba konta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej