Forum Gry > Inne gry

WildStar

<< < (2/5) > >>

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Soulscream w Sierpień 03, 2013, 11:53:46 ---Według Twojej definicji Torchlight / Borderlands też jest dla małych dzieci. Komiksowa grafika =! targetowi.

--- Koniec cytatu ---

Chodzi o sugestywność grafiki. Torchlight to typowy hack&slash nie wymagający wiele uwagi / Borderlands jest raczej grą dla starszych graczy.
Nie zmienia to faktu, że co raz częściej gry są upraszczane i skierowane do co raz młodszej części społeczeństwa i nawet Ty temu nie zaprzeczysz. Agresja wzrasta wśród młodego pokolenia i tylko patrzeć jak ziści się pomysł twórców Klasy 1999 [youtube]http://youtu.be/QvO4NuUBsFI[/youtube]

KiFuso:

--- Cytat: Herezja w Sierpień 03, 2013, 13:52:58 ---Chodzi o sugestywność grafiki. Torchlight to typowy hack&slash nie wymagający wiele uwagi / Borderlands jest raczej grą dla starszych graczy.
Nie zmienia to faktu, że co raz częściej gry są upraszczane i skierowane do co raz młodszej części społeczeństwa i nawet Ty temu nie zaprzeczysz. Agresja wzrasta wśród młodego pokolenia i tylko patrzeć jak ziści się pomysł twórców Klasy 1999 [youtube]http://youtu.be/QvO4NuUBsFI[/youtube]

--- Koniec cytatu ---

Twierdzisz, że grafika bajkowa lub stylizowana to celowy chwyt aby zainteresować grą dzieci? Dawno większej bzdury nie czytałem. Taka grafika jest stosowana coraz częściej z trzech przyczyn a) Ma/powinna mieć mniejsza wymagania (czyli zagra w taką grę więcej osób) b) O wiele wolniej się starzeje w porównaniu z grafiką realistyczną (co jest bardzo ważne w przypadku MMO) c) mniejszy koszt produkcji.

Star Wars The Old Republic także ma grafikę stylizowaną, to samo tyczy się ostatniej gry F2P Ubisofti The Might Quest for Epic Loot czy ostatniej dobrej grze o zombi State of Decay.

[VIDE] Herezja:
W poprzednim poście chciałem dać do zrozumienia, że twórcy gier starają się tworzyć gry dla co raz młodszego odbiorcy i tym samym dawać pewne wzorce zachowań. O tym jakie one są to już inna kwestia.
Owoc zmian może przyjąć formę jaką widzimy filmie podanym poniżej.

Bloders:
Mi tam sie ideologia podoba... Z tego co widziałem to jest coś innego więc dopiero będę mógł powiedzieć coś więcej na ten temat jak zagram w BETE

Soulscream:

--- Cytat: Herezja w Sierpień 03, 2013, 17:27:27 ---W poprzednim poście chciałem dać do zrozumienia, że twórcy gier starają się tworzyć gry dla co raz młodszego odbiorcy i tym samym dawać pewne wzorce zachowań.
Owoc zmian może przyjąć formę jaką widzimy filmie podanym poniżej.

--- Koniec cytatu ---

Większej kupy bzdur nie czytałem dawno :D.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej