Eve Online > NoobGarten
fighter vs. miner
Zavisha:
Cze??.
Zaczn? od genezy, ?eby by?o wiadomo o co mi chodzi. Chcia?em pogra? jakim? go?ciem zorientowanym militarnie (zauwa?y?em, ?e w qpie jest zdecydowana wi?kszo?? kopaczy a chcia?em si? na co? przyda? - ochrona koparek czy cu?). Jednak jak uda?o mi si? odkry? ;) w EVE bez wywrotki kasy ani rusz :idea: :). Kase to chyba naj?atwiej nowemu robi? kopi?c. I tu moje pytania/w?tpliwo?ci:
Czy zrobi? now? posta? natywnie na kopark? i przerzuca? fundusze czy inwestowa? w skille ju? istniej?cej i zrobic figthera/kopark??
Czy istniej? ograniczenia na ilo?? skilli posiadanych przez jedn? posta??
Varisi Xezasi'e:
moim zdaniem nie ma sensu robic dwoch postaci jesli nie masz dwoch kont, bo i tak mozesz trenowac na raz tylko jedna postacia skille na jednym koncie...
poza tym wygodniej jest robic wszystko jedna postacia - roznic w kopaniu i tak nie bedzie wielkich, czy to bedziesz robil fighterem czy minerem. glownie to zalezy od sprzetu. ze skilli wystarczy ci mining na 3. i jak chcesz to jeszcze dronki (drones na 2-3 zauzmy i mining drones na 1-2).
ograniczenia na ilosc skilli nie istnieja.
jedyna roznica to atrybuty - postac z wyzszym int/mem bedzie sie szybciej uczyc skilla mining niz postac nastawiona na walke (czyli z wyzszym perc/will), ale poniewaz roznice sa male (no bo mining na 3 i tak mozna w ciagu jednego dnia zrobic), a komus kto walczy int i mem tez sie przydadza to nie ma to znaczenia. wiec rob sobie postac jaka chcesz, pozniej ewentualnie za pomoca skilli podbij troszke atrybuty (sa specjalne skille do tego) i skill learning (szybciej sie uczysz wszystkiego) i po prostu kop :) przynajmniej mi sie tak wydaje :) jak cos zle napisalem to prosze mnie poprawic :P
----
Varisi Xezasi'e
Ezachiel:
hmm Zavisha tak gwoli malego wyjasnienia - ja latam crusem i umiem chyba go efektywnie wykozystac w walce a QpA kopie poniewaz sprzet staki itd kosztuja ...... skille tez
Venzon:
Zawisha :0 anrazie to nie wszyscy sa koparkami :) ja anprzykaldunikam kopania jak tylko moge :) hehe a ten tak na codzien jak kopiemy w Stan u ans w domu to zajmuje sie ochronom koaprek i zajencie znacznie abdrziej przyadlo mi do gustu, ale zeby tym sie zajmowac to musisz meic porzadny kompelt skilli i cruserka bojwoego z pelnym ekwipunkiem bo ianczje to cie rozszarpiom tam, zresztom sma zoabczysz, jak juz dostaneisz cruera robcozego to peolciemy wszyscy do Stain pokopac :0 poaptrzszy sobie na te bitwy co benda sie odgrywac pare km od cibie :0 keidy ebnziesz uzbojony tylko w miery to pogadmay czy anrpawde wolisz to niz koapc :) charles naprzyklad kocha koapc :0 i jest w tym abdrzo dobry :) a Phee i Ed juz sie tak na wlaczyli ze kopanie to relax, ja tez sie keidys zmencze ;) przyjdize na cibei kolej a puzniej an anstepnych :0 ale co jak co :0 kazdy w EVE zacyzna i konczy z alserem gorniczym w renku :)
Beholder:
hmmm nie wydaje mi sie to tak do konca prawda z tym kopaniem ze kazdy musi to robic.... choc nie gram i w bete duoz tez nie mialem okazji pograc jednak mysle ze jak ktos odbrze kombinuje to wcale nie potrzebje mining laser ale to takie moje przemyslenia tylko oczywisice....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej