Eve Online > Dyskusje ogólne
Newsy na TVN24 :)
Doom:
Większość obrońców takiego podawania informacji o eve twierdzi że jest to poprostu podzielenie isków jakie dostaje się za plex przez te xx dolarów za które kupuje się go od ccp
Xeovar:
--- Cytat: Doom w Lipiec 30, 2013, 16:40:32 ---Większość obrońców takiego podawania informacji o eve twierdzi że jest to poprostu podzielenie isków jakie dostaje się za plex przez te xx dolarów za które kupuje się go od ccp
--- Koniec cytatu ---
Bo to jest cena nabycia legalnego ISKa, więc jest to "jakaś" (całkiem z resztą precyzyjna) metoda wyceny czegokolwiek w EVE. Nic to nie daje, poza kontekstem, bo tak długo jak ISK nie będzie legalnie wymienialny na inne waluty jego wartość jest czysto abstrakcyjna. Z resztą, kupując ISK na allegro (czy też sprzedając) mówimy o zupełnie innych przelicznikach ;)
I o ile w Planet Entropia koleś który kupił księżyc w grze może powiedzieć że to inwestycja, tak osoba któraby kupiła tytana za PLEXy tego nie może powiedzieć... Nawet jakby za kasę kupiła ISKi po to żeby je rozmnożyć i sprzedać to też nie inwestycja tylko przestępstwo ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Doom w Lipiec 30, 2013, 16:40:32 ---Większość obrońców takiego podawania informacji o eve twierdzi że jest to poprostu podzielenie isków jakie dostaje się za plex przez te xx dolarów za które kupuje się go od ccp
--- Koniec cytatu ---
W ten "swój" w/w sposób tłumaczylem kobicie na jakiej zasadzie te straty wynoszą tysiące dolarów... bo dla jej zdrowia psychicznego zataiłem że to gra płatna :P
Ale faktycznie plex-dolar to chyba najbardziej rzetelny przelicznik.
MGGG:
--- Cytat: Ptysiu w Lipiec 30, 2013, 16:12:07 ---A jak "rzetelnie"...
Jestem przeciwny przeliczaniu ISKów na realną kasę.
--- Koniec cytatu ---
To jest jedyna przyczyna dla której informację o EvE przebijają się do mainstreamowych mediów. Nikogo nie obchodzi "największa bitwa", "4tys. graczy" i inne pierdoły. Seksi jest tracenia pieniędzy w wirtualnej grze.
Doom:
--- Cytuj ---bo dla jej zdrowia psychicznego zataiłem że to gra płatna
--- Koniec cytatu ---
Pewien jesteś że nie chciałeś napisać nic o swoim zdrowiu fizycznym? >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej