Eve Online > Dyskusje ogólne

DUST rozpada się w dust

<< < (8/15) > >>

MGGG:

--- Cytat: Skaza w Lipiec 22, 2013, 11:36:49 ---Jednak prawdziwą siłą konsol zawsze była bardzo dobra optymalizacja gier pod konkretną platformę sprzętową.

--- Koniec cytatu ---

Błąd logiczny. Zdanie powinno brzmieć: siłą konsol jest to, że mają tylko jedną konfiguracje sprzętowo-programową, wiec nie trzeba gier optymalizować pod XXX różnorakich konfiguracji sprzętowo-programowych jak w ekosystemie PC.

Jak ktoś siedzie przy deweloperce gier, to pewnie miał już okazję pograć sobie na PS4 i XboxOne. Z tego co słyszałem to dają one takie możliwości jak blaszak, którego obecnie kupisz za 4-5+ tysiaków.
Co ciekawe, deweloperzy cieszą się, że Sony i M$ robią konsole na częściach PCtowych. Bardzo to ułatwi wydawanie gier od razu na 3 platformy. Skróci czas i zmniejszy koszty produkcji.

Goomich:

--- Cytat: MGGG w Lipiec 22, 2013, 11:48:42 ---Z tego co słyszałem to dają one takie możliwości jak blaszak, którego obecnie kupisz za 4-5+ tysiaków.

--- Koniec cytatu ---

To zupełnie jak Xbox.
Przy czym peceta możesz mieć teraz, a nie za pół roku.

HammerSnake:

--- Cytuj ---To, że ktoś pisze że z DUSTem jest źle to jeszcze nic nie znaczy. Community EVE zawsze będzie czepiało się DUSTa dopóki nie wyjdzie na PC i taki jest fakt. Będą wymyślać czasami bajeczki i bzdury itd. tylko po to aby na siłe powiedzieć CCP że robią coś źle.

--- Koniec cytatu ---
Ofc, to że wszystkie portale o grach piszą, że ta gra to crap, to nic nie znaczy hehe.

W sumie jakby nie patrzeć, w pewnym sensie ta dyskusja nic nie znaczy, bo co będzie co będzie, a tym którym się podoba nadal się podoba i będą w nią grali. Ot taka dyskusja.

Filip Bonn:

--- Cytat: MGGG w Lipiec 22, 2013, 11:48:42 ---Błąd logiczny. Zdanie powinno brzmieć: siłą konsol jest to, że mają tylko jedną konfiguracje sprzętowo-programową, wiec nie trzeba gier optymalizować pod XXX różnorakich konfiguracji sprzętowo-programowych jak w ekosystemie PC.

--- Koniec cytatu ---

No to się uśmiałem :) haha
Podam Ci lepsze wytłumaczenie , na PC developerzy nie muszą przykładać się do optymalizacji bo zawsze mogę powiedzieć że ich gra pójdzie tylko na najmocniejszych komputerach bo mają wymagający silnik graficzny i pierdyliard wodotrysków  :P

Soulscream:

--- Cytat: Mona X w Lipiec 22, 2013, 12:33:40 ---To zupełnie jak Xbox.
Przy czym peceta możesz mieć teraz, a nie za pół roku.

--- Koniec cytatu ---

A za pół roku pecet rozniesie konsole w pizdu po raz kolejny mocą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej