Eve Online > Dyskusje ogólne

DUST rozpada się w dust

<< < (5/15) > >>

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: Anthar w Lipiec 19, 2013, 15:47:58 ---Tak ilosc nowych postaci sie ciagle zwieksza ... ccp jednak troche przeklamuje te wyniki, jesli spojrzysz na liczbe graczy ktorzy po zalozeniu konta i kilku bitkach wracaja do gry - calosc wyglada bardzo nie pomyslnie dla Dusta.
Ot taka strzaleczka spadajaca w dol.

Pamietaj rowniez ze za niedlugo wchodzi nowa konsola , z ktora dust nie jest kompatybilny i jak tak dalej pojdzie to nigdy nie bedzie ;)

--- Koniec cytatu ---
No tak to brzmi przekonywująco, ale z drugiej strony patrząc na EVE sam mam tutaj przynajmniej z cztery postaci na które się już nigdy nie zaloguje bo nawet nie pamiętam na jakiego maila wystawiłem te triale - gdyby na ten przykład spojrzeć ze strony statystyki, wyglądałoby to taj jakby cztery osoby zagrały w EVE i już nigdy do tej gry nie wróciło. Założę się że każdy z was ma przynajmniej jedną taką postać, bo kiedyś można było mieć zalogowanych jednocześnie kilka kont trialowych(flota minerów).
 W PSN mam dwa konta(zacząłem czytać EULA dopiero teraz i chyba mogę mieć 6 podkąt, a to oznacza 18 postaci).

Mhmm.. Nowa konsola na którą wszyscy czekam  ::) Dust nie jest kompatybilny z PS4, ale to jego atut, bo w tej postaci zostałby zmiażdżony przez konkurencje, tak mi się przynajmniej wydawało, teraz już nie jestem tego taki pewny. Wszyscy zwracają uwagę na grafikę i na pewno Dust pod tym względem by leżał, poza tym Dust potrzebuje znacznie więcej kontentu(np. nie mamy jeszcze pojazdów wszystkich ras).
 Z drugiej strony straciłem pewność grając w Planteside2 - patrząc na tą grę pierwszy raz wydaje się rewelacyjna, jej wady odkrywają się jak poświęcimy jej trochę więcej czasu. Jedną z wad jest to że jak coś tam się nerfuje robi się to do kości, jeżeli tylko usłyszysz że Twoja broń będzie znerfiona to już możesz o niej zapomnieć. Ogólny dostęp broni dla nowych graczy jest mizerny, w Duscie po dwóch tygodniach możesz posługiwać się właściwie każdym ekwipunkiem dostępnych w grze i nie musisz za to płacić, po prostu to wyskillowałeś - w tym samym czasie w P2 może uda Ci się odblokować nową broń, których i tak nie ma za wiele, no chyba że zapłacisz. Poza tym na pewno jest jeszcze kilka innych wad do których się jeszcze nie dokopałem...

Jeżeli Dusta miałby się przenieś na PS4 to chciałbym żeby to zrobił z myślą o rozwinięciu jego możliwości, a nie dla tego że jest taki trend. CCP potrzebuje odrobinę więcej czasu na tą przeprowadzkę i bandy cierpliwców którzy na to poczekają :)

HammerSnake:
Jak dla mnie to tu nie ma co ratować. Gra wygląda tak źle, że myślałem że to nadal beta i pytałem się kiedy będzie premiera/wersja finalna w innym topicu, bo do głowy mi nie przyszło, że to finalny produkt.

Wszędzie na necie gra ma ocene -+6/10. Dwa lata temu większość komentatorów/blogerów na jakiś targach w us mówiła, że gra wygląda obrzydliwie i widać nikt się tym nie przejął, a powinno to dać do myślenia szczególnie na ps gdzie ludzie cenią sobie wodotryski. Nie ma być na ps4? To ciekawe, bo przecież ps3 pójdą do utylizacji.
Nie wiem, były nadzieje, szczególnie gdy pisali, że zdobyli nowych inwestorów z gotówką. Dla mnie to utopiona kasa. Lepiej by było gdyby zrobili jakiegoś single player story fps na pcta, ale na jakimś porządnym silniku!.

Jak powinnien wyglądać fps to można zobaczyć na przykładzie garażowego natural selection:
http://www.youtube.com/watch?v=Z0-lqBEwCOc
http://www.youtube.com/watch?v=VTKXV-qB8j0

Z czymś takim można wyjść do ludzi. Nie wiem, straszna amatorka z tym dustem wyszła, masakra. To że nie mają ludzi z doświadczeniem nie jest wytłumaczeniem, bo mogli przecież odpowiednich zatrudnić.

Może coś jeszcze dodadzą i będzie rewolucja, jakoś tych inwestorów niby naciągnęli na kasę. Chyba, że przy tej ilości ludzi grających są do przodu z kasą i plan został spełniony, bo tak też może być. To wie tylko księgowy ccp. Hitu póki co, który miał być nie ma. Wyszła jakaś niszowa gra i tyle.

Filip Bonn:
@ HammerSnake ciekawe ze najwiecej do powiedzenia mają osoby które nie mają PS3 i nigdy nie grały w DUST.
Nie wiem co Ci się podoba w grafice Natural Selection, akurat tutaj strzelasz sobie w stopę bo grafika jest przeciętna a animacje drewniane. Owszem pomysł na grę bardzo ciekawy i innowacyjny ale grafika średnia.

A EVE to niby nie jest produkt niszowy?  :P Spodziewasz się że w grę w której trzeba umieć samemu zbudować Fit i wiedzieć jak nim walczyć będzie hitem na miarę MW3 ?  ;)

Natural Selection to też gra niszowa i nikt nie płacze że mało osób gra  :P

HammerSnake:
ty sobie włączyłeś te filmiki na hd?  ??? Na konsoli o czymś takim możesz obecnie pomarzyć. Tobie od tego dusta już gały wypaliło. Nie ma ratunku :P.

Ja się niczego nie spodziewam kolego, stoimy przed faktem dokonanym premiera już była i balon pompowany przez ccp pękł, a że ludzie dyskutują nad crapem jaki wydali za ich pieniądze to w środowisku eve'owców chyba normalne? Takie to już jest to community? Tym bardziej, że niby miała być jakaś integracja i inne bajery. Jakby nie patrzeć dopóki są utopieni w duście dopóty inne projekty będą leżeć, lub nie zaistnieją.

Skąd pomysł, że nie mam ps3? Ja chłopie nie płacze, naprawdę tyle jest gier dookoła, że jest w co grać, ale mogliby zrobić jakaś normalną grę z lore eve online i tyle czy popchnąć tego woda. To już jakiś koleś żebrzący kasę na kickstarterze zrobi lepszą grę od nich.

Wydali szajs, może na siebie zarabia i tyle. Może się komuś podobać, to będzie i tak bronił tytułu nawet jak CCP zamknie serwery i powie, że inny nie mieli gustu :D.

Filip Bonn:
Niech Ci będzie.

Dalej nie rozumiem jak można porównywać grafikę gier robionych na obecne pc do grafiki gier na konsolę której premiera była ponad 5lat temu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej