Eve Online > Dyskusje ogólne
Zmainy w Indykach.
Doom:
Niefajnie. Aktualnie na mainie mam indory caldari - t2 transportowy (ten bez clocka) bierze na garb puszke z paska czyli to co itek pięć mógł zrobić bodajrze jako jedyny przed pojawieniem się orki, a potem zmianie we frachtach. Jak mi upindolą cargo, dając w zamian z dupy bagażnik na coś czego wcale nie wożę to się z lekka wkurwię.
I zgadzam sie z Rookiem - czas jaki strawili na te pseudo nowe statki powinni byli przeznaczyć np na zaprojektowanie trzeciej lini t2 bs'ów (powiedzmy o roli analogicznej do haców w klasie med :P ), ewentualnie nowych t3 któr nam obiecali w chuj czasu temu, ewentualnie rebalansu / projektowaniu innych shipów które są potrzebne, albo dajmy na to skupieniu się na obietnicy wrzucenia na grid bosterów flotowych
SokoleOko:
@Puszek
przecież to elementarne - indykami nie wozi się tylko i wyłącznie minsów czy gazów. Ktoś potrzebuje przewieźć loot czy paliwo/stront do POSa - bierze "zwykłego indyka" (z rigami i extenderami).
Ktoś inny karmi posa reakcyjnego gazami i potrzebuje haulera (stacja <-> POS) do tego - bierze Iterona IV (czy jak on tam się będzie nazywał).
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Doom w Lipiec 18, 2013, 11:10:03 ---Niefajnie.
--- Koniec cytatu ---
Zlituj sie, tosz to była ironia...
Rzadko kiedy cos krytykuje, ale ta zabawa indykami którą ktoś uskutecznił jest chyba najbardziej debilna jaką przeżyłem do tej pory w EVE... No bo po co komu indyk wożący tylko ammo? Tylko ORE jeszcze mogę zrozumieć.
@Sokole
Dlatego napisałem wcześniej, że podział na tankowce i masowce byłby jak najbardziej logiczny, ale ten podział który nam chcą zaserwować jest idiotyczny i tyle. Widać że zmiana na siłe bez pomysłu. Już widze jak ktos trzyma 10 indyków do przewozu konkretnych ładunków, jak może mieć jednego o nieco tylko mniejszej pojemności do wszystkiego. Szczególnie że najczęściej jednym kursem załatwia sie dwie rzeczy - dowozi np. paliwo i odbiera urobek/produkt wyprodukowany
Edit: jak sobie wyobrażasz sobie sytuacje z wyspecjalizowanymi indykami kiedy ktos wywozi do Jita ORE, sprzedaje, kupuje paliwo do posa...
Doom:
--- Cytuj ---Dlatego napisałem wcześniej, że podział na tankowce i masowce byłby jak najbardziej logiczny, ale ten podział który nam chcą zaserwować jest idiotyczny i tyle. Widać że zmiana na siłe bez pomysłu. Już widze jak ktos trzyma 10 indyków do przewozu konkretnych ładunków, jak może mieć jednego o nieco tylko mniejszej pojemności do wszystkiego.
--- Koniec cytatu ---
Bonusowo okazje się ze tan 10 którego się w dnej chwili potrzebuje jest akurat na stacji dwa regiony dalej :P
Lt Rook:
to jest jedynie przykład kompletnego braku jakiegokolwiek planu rozwoju gry ze strony CCP,
ja nie mam skilli chyba nawet żeby iterona IV używać ale jakoś sobie bez tego radziłem, a robiłem reakcje (masowo), tankowałem posy, jak się trafił konwój na pasku to też wszystko sprzątnąłem,
Doom, Ty jako bardziej związany z tematem, no chyba przyznasz że jakoś bez pierdyliona indyków sobie radziliście, nie wiem po co robią taki jarmark, byle więcej i bardziej kolorowo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej