Eve Online > Dyskusje ogólne
Nasz Celebryta!
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lipiec 17, 2013, 12:35:04 ---Jaja se robisz, prawda? :-X
--- Koniec cytatu ---
Niestety, nie. I to było już 5 lat temu prawie.
Tbh, nie wiem czy ten odcinek zrobili, sprawa stanęła na poziomie scenariusza do kolaudacji. Po prostu powiedziałem im, że ja nie robię takich rzeczy i narra. "Ale to bez sensu, dobry jesteś, fajnie byłoby, szkoda że odpuszczasz, może jednak spróbujesz?" bleeee
MGGG:
--- Cytat: Cors w Lipiec 17, 2013, 11:27:45 ---Zmiany które proponujecie są fajne - ale ludzi strzelających do X-ów jest 10 razy więcej niż tych którzy chcą się strzelać pvp. Wyciągając rękę do pvp-erów CCP tak naprawdę wypuści wściekłe psy na każdego null-sec raciarzo-rentiera w Eve- a oni zaczną wtedy na foroch im płakać, i płakać i jeszcze bardziej płakać, że nie da się już 'grać w grę' bo gra jest tak zrobiona, że się tylko umiera. A zaraz potem zaczną z tej gry rezygnować. - a PvPerzy? to w mniemaniu CCP mała grupa ludzi którzy co prawda marudzą i narzekają... ale grają nieprzerwanie i grać będą... bo są to konta od 3-4lat w góre. A dla CCP priorytetem jest ilość subskrybentów a nie zadowolenie 10% graczy kosztem rezygnacji z gry 30%.
--- Koniec cytatu ---
Robisz błąd logiczny, utożsamiając zmiany w sov o których dyskutujemy w wyciąganiu ręki do graczy pvp. Reszta też. Tymczasem chodzi o zbudowanie systemu, który gwarantowałby miejsce i synergię każdemu rodzajowi gracza. Też kiedyś dzieliłem graczy na "wsiekłe psy" ala "jestępvp" i tych gorszych kerbirów. Jednak rok gry w określonym środowisku, jakim jest milicja, nauczył mnie, że kerbir jest potrzebny, bo robi to czego nie robi gracz pvp - utrzymuje i zajmuje nowego sova. Ja mentalnie nie jestem w stanie zmusić się do stanie po kilka godzin dziennie na plexach, on tak. W ten sposób każdy z nas ma swoje unikalne miejsce w systemie i rolę w nim do odegrania. Tworzy się synergia. Ja potrzebuje kerbirów do utrzymywania sova i zajmowania/odbijania systemów, oni potrzebują graczy pvp do ochrony (przepędzania wrogich kerbirów w walce o dobro ograniczone jakim są plexy plus strzelanie do wrogich graczy pvp). Kiedy zabraknie kerbirów, ja musze wejść w ich buty, bo inaczej okaże się, że nie mam gdzie mieszkać i nie mam dostępu do assetów.
Powerbloki w null nie potrzebują graczy pvp, ani też kerbirów. Potrzebują mrówek, które będą robić za bezpłciowe cyferki i zgodnie z rozkładem normalnym wykonywać określone czynności (np. stawiać się na floty). Póki sie tego nie przeorze, nie stworzy innych mechanizów budujących synergie między graczami niż w mrowisku raźniej, bezpieczeniej i bez indywidualnej odpowiedzialnosci, to zadnej drobne zmiany w null nic nie zmienią.
ps. nie wierze, ze CCP zrobi coś z null. Za późno i za duże ryzyko. Szczególnie, że teraz stawiają na poprawę "indywidulanych doświadczeń z gry", czego pierwszym objawem są mini gierki w eksploracji. Dlatego najlepiej na ten obszar położyć przysłowiową laskę i jako gracz szukający pvp skoncentrować się na wh/low.
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Jabolex w Lipiec 17, 2013, 11:15:51 ---@Herezja
Alianse będą się merdzować w jeden wielki alians. Korporacje będą się merdzować w jedną wielką korporację, aby obejść ograniczenie plusowania - łatwiej zrozumieć?
--- Koniec cytatu ---
Już to widzę. Zaraz będzie jedna wielka zadyma bo Ten %^*) mi %%^&*( z paska true sansha a to przecież moja była sztuka ];)
Goomich:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lipiec 17, 2013, 12:35:04 ---Chcesz mi powiedzieć że te paredziesiąt tysięcy hisekowców jest wirtualna?
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj całego posta.
Alice9:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lipiec 17, 2013, 12:12:08 ---Podobnie z EVE, zmiany są dostosowywane do żadań większości, dla każdego wydawcy ważniejsze jest 50 tyś odbiorców niż 15.
--- Koniec cytatu ---
ostatnio zawiesiłem subskrypcje w eve, przysłali mi link do bardzo ładnej i rozbudowanej ankiety.
pytań było mnogo i różnych ocen samego eve a także opisówka dlaczego użytkownik drogi nam grać przestał,
więc jeśli ktoś chce wyrazić swoje zdanie kto wie czy nie jest to najlepsza opcja - zawiesić subskrypcje, poczekać na ankiete i wylać wszystkie zale i pokazać gdzie boli ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej