Forum Gry > Inne gry

Everquest Next - EQN - Heroic Fantasy Sandbox

<< < (10/11) > >>

Asag:
Ja próbowałem GW2 na betach parę razy. Ale jakoś mi nie podeszło i nie potrafię nawet za bardzo powiedzieć dlaczego. Zawsze po około godzinie max 2 zaczynałem ziewać i nie miałem ochoty grać.

Marzy mi się jakiś solidny MMORPG z tutaj tak często wyśmiewanymi mieczykami i fireballami bo niestety w ostatnich latach nic ciekawego nie wyszło. Za to f2p gniotów ad nadto.

Co do EQ to jak oglądałem trailery to coś za bardzo mi to zręcznościówkę przypominało z tym skakaniem.

observer:

--- Cytuj ---Marzy mi się jakiś solidny MMORPG z tutaj tak często wyśmiewanymi mieczykami i fireballami bo niestety w ostatnich latach nic ciekawego nie wyszło.
--- Koniec cytatu ---
Solidny, czyli jaki? Bo mieczyki i fireballe są w znacznej większości tego typu gier, w SWTOR też można machać mieczykami i epicko traktować kogoś prądem ;).
Bardziej pod RPG mogły by podejść Elder Scrolls i Neverwinter online.
Ogólny trend w MMO wygląda tak, że nie będzie następcy na miarę WoW-a, który przyciągnie jakieś 80% graczy, tylko rynek podzieli się dając każdemu produkt, który bardziej przypadnie mu do gustu niż inne. Nie sądzę, żeby nawet Blizzard i jego Titan to zmienił.
Nie ma już "świętych grali", każdy gra w to co lubi, a przechodzenie wielu wydawców na F2P + sklepik sprawia, że można sobie dokładnie gierkę po testować.
Z jednej strony to zaleta, bo nie czujesz się przywiązany do danej gry, z drugiej wada, bo ... nie czujesz się przywiązany :P
Jak płaciłem abonament  za EVke to raczej w nic innego nie grałem, a tych F2P, czy B2P (jak GW2) można mieć kilka na dysku i włączać sobie na zmianę zależnie od natchnienia.
EQ Next też będzie miał swoje grono fanów i nie musi być killerem innych MMO, żeby utrzymać się na rynku.

Asag:

--- Cytat: observer w Sierpień 15, 2013, 08:20:30 ---Solidny, czyli jaki? Bo mieczyki i fireballe są w znacznej większości tego typu gier, w SWTOR też można machać mieczykami i epicko traktować kogoś prądem ;).

--- Koniec cytatu ---

Solidny to taki który mnie zaciekawi i przy którym ponownie stracę rachubę czasu jak za dawnych lat ^^

To czy jest dobry to subiektywna ocena więc raczej ciężko to sprecyzować. Ja preferuje właśnie jeden dobry tytuł do którego mogę się przywiązać na dłużej. Takie skakanie od tytułu do tytułu mnie szybko nudzi.

Leczymorda:
3 lata grałem w wowa jako healer. Ale rzuciłem ją nie dlatego że gra się zjebała ale zmienili się ludzie. Starzy odeszli , coraz więcej dzieciarni ( a może się zestarzałem ?) . Nie miałem ochoty grać z ludzmi co dzielą loot nie wedle zasług a wedle tego kto im bardziej dupę liże.

Niestety jak w każdym MMO aby coś osiągnąc potrzebni są ci ludzie. Ludzie z mózgiem.

Niepokoi mnie fakt że evka idzie tym samym torem nastawiając się przygłupawego amerykanina (wszystko jak najprościej / płacisz i masz) .
Zmienia się kontent . CPP idzie złą drogą przrabiają evkę na kolejnego WoWa który zdechł przez zbytnie uproszczenia.

Xeovar:

--- Cytat: Leczymorda w Sierpień 15, 2013, 12:11:37 ---Niepokoi mnie fakt że evka idzie tym samym torem nastawiając się przygłupawego amerykanina (wszystko jak najprościej / płacisz i masz) .
Zmienia się kontent . CPP idzie złą drogą przrabiają evkę na kolejnego WoWa który zdechł przez zbytnie uproszczenia.

--- Koniec cytatu ---

(C) Stellar Sheep 2005

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej