Eve Online > Dyskusje ogólne
O lataniu solo - jak, za co, kiedy i gdzie (było: Odp: Nasze Filmy z EvE Online)
Lt Rook:
[troll mode on]
ale Talosy też się da zabić, dowód: http://kb.filthykillers.com/?a=kill_related&kll_id=156142 >:D fakt faktem dymiło mi się z dupy jak drugi pękł
[troll mode off]
ja się nie zgodzę że byle fregatę na 2-3 salwy zabijasz, problem jest taki że afki mają malutką sygnature a mogą tankować jak "serious spaceships" (harpia bodajże z dual asb+linki+piguła do 1000dps!!!) i wtedy leżysz i kwiczysz, jednego może zdążysz ubić zanim wejdzie w ciasną orbitę, ale trzech? ciężko, chyba że mowa o frytach t1 bez tanku,
zresztą latanie statkiem "wszystko albo nic", a tak widzę tier3 bc, to też kwestia nastawienia drugiej strony, największy chyba błąd jaki można popełnić to niezdecydowanie się natychmiastowe co robić, albo spierd... albo idziesz "full retard", bo pomiędzy tymi opcjami na 100% jest tylko powrót w podzie,
gila? jakoś tak podchodzę do tego statku jak do jeża, ciężko to zafitować poprawnie jakoś.
GlassCutter:
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 09, 2013, 11:18:41 ---[troll mode on]
ale Talosy też się da zabić, dowód: http://kb.filthykillers.com/?a=kill_related&kll_id=156142 >:D fakt faktem dymiło mi się z dupy jak drugi pękł
[troll mode off]
--- Koniec cytatu ---
"Przeciez łacznie mieliśmy 2k dps, czemu nie spadł?" =]
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 09, 2013, 11:18:41 ---ja się nie zgodzę że byle fregatę na 2-3 salwy zabijasz, problem jest taki że afki mają malutką sygnature a mogą tankować jak "serious spaceships" (harpia bodajże z dual asb+linki+piguła do 1000dps!!!) i wtedy leżysz i kwiczysz.
--- Koniec cytatu ---
Albo zlezie mu cała tarcza i wgryzę się w armor za każdym strzałem, albo robię warp out i powrót z drugiej strony gangu przeciwnika. Przecież nikt nie będzie czekał aż to to Cię złapie. Afki to problem to fakt, ale przecież to polega na tym żeby ustawić walkę pod siebie.
SokoleOko:
Fakt, że bardzo liczy się raw DPS, bo w większości przypadków walka jest wyścigiem z czasem: zajebać cel zanim przyleci kawaleria. Dlatego np. Sacri nie ma w ogóle racji bytu, bo 300 DPS można bić cel i dwie minuty. Vagabond/Cynabal na solo też jest lolem, bo albo kite'ujesz i nie masz DPS, albo idziesz "in your face", ale masz za mało DPS, żeby coś złamać na szybko.
Gila ma te 750 DPS i może kite'ować. Nadal mało, chcę zobaczyć jak to będzie wyglądało mając 1000+ DPS + MJD.
MGGG:
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 09, 2013, 11:18:41 ---(hawk bodajże z dual asb+linki+piguła do 1000dps!!!)
--- Koniec cytatu ---
Małe sprostowanie: hawk, nie harpy. Hawk z setem crystali, pigułą i linkami na dualmasbach ma strasznie przegiety tank. Dlatego mam duzego lola z Therontha i jego solo z fregatami w hawku :D
SokoleOko:
AFAIR nie ma crystali. I nie przeszkadza mu być blobowanym, chodzi o e-war rzucany w masakrycznych ilościach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej