Eve Online > Dyskusje ogólne
O lataniu solo - jak, za co, kiedy i gdzie (było: Odp: Nasze Filmy z EvE Online)
Alice9:
kampienie w cloaku to rozrywka i elytarne pvp ??
mozna sie czegos zawsze dowiedziec...
LT - wiesz co... to specjalnie dla ciebie https://www.youtube.com/watch?v=rssZNBpYlkM :)
tak samo jak drwie sobie z moda api ver, tak samo zadrwie sobie z tego twojego nowego pomysłu z końca pleców
MGGG:
--- Cytat: Theronth w Lipiec 09, 2013, 01:36:33 ---
Zabiłem piętnaście fregat/ desek.
--- Koniec cytatu ---
Gratki Panie Pro. Wziales afkę, pewnie z crystalami we łbie i chciałeś "honorowego" 1vs1 z fregatami. I jeszcze narzekasz, że nikt solo fregatą z tobą nie chciał walczyć tylko wołał kolegów :P
duży plus dla Ciebie, że szukasz solo wyzwań.
SokoleOko:
--- Cytat: Jabolex w Lipiec 09, 2013, 08:24:29 ---Mistrzostwo Ironii
--- Koniec cytatu ---
Generalnie solo w moim wykonaniu wygląda tak, że lecę jednym shipem na jedno konto. Ostatni rok - Gilą. Wyskakuję z WH, patrzę na dotlan, gdzie są jakieś NPC kille (= będzie ktoś na localu), patrzę na mapę ile jest osób w systemach, "set dest" i wio.
Przez 10j zwykle totalna pustynia. Albo nikogo nie ma, albo jeden gość w ch... wie w czym, nie widać go na skanie lecąc przez cały system, a nie ma sensu go nawet szukać. Jeśli przeleciałem np. 25 AU pomiędzy gejtami i go nie zobaczyłem to albo już siedzi na POSie, albo warpie tam, zanim ja dolecę do celestiala, z którego będę go miał na 360 stopni. Szkoda czasu, jump, warp next gate.
Dolatuję do desta. Cud, na gejcie nie ma 10 large T2 baniek, więc nie będę musiał palić 100 km na MWD żeby w ogóle móc warpnąć. Coś tam jest na skanie, ale tbh, warpię od razu na stację, bo większa szansa w ogóle zobaczyć kogoś na gridzie. Widzę sobie na undocku, na d-scannie coś jest, ale z góry wiem, że to wisi na POS-ie. Mija 10 minut, w czasie których czytam coś w necie i/lub pracuję, mając ekran przykryty innymi aplikacjami tak, że widzę tylko local i overview, nic nie wydokowuje i nie warpuje na stacje. Wzruszam ramionami, lecę dalej.
Okazjonalnie trafiają się kampy, ale wtedy nie ma szans na walkę i trzeba wiać. Z reguły przeciwnik failuje jak w kiepskiej komedii i można spokojnie zniknąć. Czasem coś w końcu wydokuje ze stacji, ale w 80% po prostu testuje na mnie swój tank, dokując i wydokowując przez 5-10 min.
Pozostałe 20% to próba wygonienia mnie z systemu. Z reguły potrzeba do tego 10 osób, na szczęście rzadko wydokują jednocześnie. Plan jest prosty - ubić coś i wiać, bo przy dzisiejszych poziomach DPS-u tankować gangu solo się nie da - chyba, że w shipie za B z dwoma altami boostującymi, co jest niepraktyczne w 0.0. No i koszmarem są Talosy. Można walczyć z 2-3 shipami, a ciężko wygrać nawet przeciw jednemu talosowi, który po prostu roznosi na strzępy:
http://kb.vergeofcollapse.com/?a=kill_related&kll_id=37788
Tu w ostatniej chwili złapał mnie Dramiel. Będąc na scramblu nie miałem szansy manewrować wobec Talosa. No, ale przynajmniej wydokowali, więc dzięki i za to.
Gile niestety ucierpiały na ostatnich zmianach (nerf resów, brak pasywnych resistów aktywnych hardów), więc czas przerzucić się na coś nowego - do zobaczenia na KB soon :D
Mamut:
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 09, 2013, 00:50:06 ---Na forum powinnien być dział, bah sekcja jakaś, dla tematów jak ten, gdzie ludzie bez killa na bc/eve-kill nie mają dostępu, ja kuzwa napisze tego moda, ale ktoś musi zadeklarować że to będzie uruchomione przynajmniej dla działów ally/corpy/wtopy/bitki/flame o pvp jak ten temat/itd.
To może wtedy pozbędziemy się takich "macierewiczów eve".
--- Koniec cytatu ---
To dobre będzie :) pro-flame o to kto jest bardziej pro ;-)
Jabolex:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lipiec 09, 2013, 09:31:23 ---Nie musisz za kazdym razem podkreslac, ze piszesz cos ironicznie. Ironia ma to do siebie, ze powinna byc wyczuwalna sama z siebie, a wytlumaczona przestaje byc zabawna.
Twoich postow w tym temacie wynika, ze masz spora wiedze o tym, jak to wyglada "z tej drugiej strony lufy"...
czy tez z sytuacji w ktorych bywasz ofiara...
--- Koniec cytatu ---
Niestety to forum nauczyło mnie, że dla kilku osób muszę zawsze pisać - ironia i/lub dodawać :) ;) :D ;D bo inaczej nie zrozumieją że to zart był...
Hm?
http://eve-kill.net/?a=pilot_detail&plt_id=539320
3...2...1.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej