Eve Online > Dyskusje ogólne

O lataniu solo - jak, za co, kiedy i gdzie (było: Odp: Nasze Filmy z EvE Online)

<< < (8/31) > >>

Lt Rook:
od dawna mają na graczy wyjebane bo od 4-5 lat eve to gra ekonomiczna a nie "symulator walki kosmicznych pixeli".

Goomich:

--- Cytat: Alice9 w Lipiec 08, 2013, 13:45:58 ---uderzyło by też w bloby bo dzisiaj to ludzie na dual account latają na blobfest - a standarem powoli staje się już tripple accout.
każdy loki na mainie, dred/slowcat na alcie na 3 matka - nic nadzwyczajnego, dzisiaj trochę jeszcze ponad przeciętną, jutro norma, pojutrze przeżytek.
zresztą moim zdaniem ccp zniszczyło eve, wyexploitowało do granic możliwości, oscamowało społeczność graczy, odebrało im fun z gry i ogromne ilości kasy.
zwykli złodzieje, bo game developer dba o poziom rozgrywki - coś na poziomie blizarda i diablo 3
--- Koniec cytatu ---

To jest tylko kilka milimetrów powyżej EA, pod względem dbania o rozrywkę graczy i nie eksploitowanie gry do granic możliwości.

Skeer:
EvE Online - A Space MMO (Massive Multiboxing Online) Game.

Zgadzam się z większością tez w tym wątku zawartych. Jeszcze te 4-5 lat temu sam mówiłem, że posiadanie 2 kont w grze to nic złego - bo wolno się skillują postacie i jest problem z dotarciem do capsa, który znacząco ułatwia zarządzanie assetsami w grze. Teraz jestem już coraz bardziej zmęczony tą tendencją devsów do promowania multiboxingu. Podam może osobisty przykład:

Opłacam 3 konta. Na każdym z kont jest po jednym charze, który lata capitalem. Z 9 slotów 3 są z konieczności cynami dla jfa. I o ile w ten sposób to działa, to problem zaczyna mi się, gdy chcę skoczyć do lowseca mainem (na którego koncie jest cyno na midzie). W tej sytuacji mam 3 drogi do wyboru: a) przesunę jedno z cyn na innym koncie, co potrwa minimum pół h, zakładając, że nie zginie na kampie. b) znajdę kogoś, kto ma swoje cyno i ma czas (a wbrew pozorom nie jest to takie hop siup nawet dla nieźle zorganizowanego Cartel.) c) założę czwarte konto...

Upierdliwe.

EDIT

Gdyby zapytać: po co mi trzy konta? Odpowiedź będzie taka: Na mainie capsy zrobiłem dopiero pół roku temu, wcześniej miałem do tego drugie konto które też mi pomagało zarabiać na plexach i od biedy anomalkach, ponadto mogłem wspierać C0ven dreadem. Na trzecim koncie zrobiłem zaś pilota jump frachta, bo logistyka to moje małe hobby w tej grze oprócz pvp. Inaczej się nie dało przez te lata gry.

Goomich:

--- Cytat: Skeer w Lipiec 08, 2013, 14:31:05 ---
Opłacam 3 konta. Na każdym z kont jest po jednym charze, który lata capitalem. Z 9 slotów 3 są z konieczności cynami dla jfa. I o ile w ten sposób to działa, to problem zaczyna mi się, gdy chcę skoczyć do lowseca mainem (na którego koncie jest cyno na midzie). W tej sytuacji mam 3 drogi do wyboru: a) przesunę jedno z cyn na innym koncie, co potrwa minimum pół h, zakładając, że nie zginie na kampie. b) znajdę kogoś, kto ma swoje cyno i ma czas (a wbrew pozorom nie jest to takie hop siup nawet dla nieźle zorganizowanego Cartel.) c) założę czwarte konto...

--- Koniec cytatu ---

3 capitale, 3 cyna, co z pozostałymi?

Skeer:
Jita alt + alty zadaniowe do misji i wkurzania hostów :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej