Eve Online > Dyskusje ogólne
Czy EVE będzie F2P ??
SokoleOko:
--- Cytat: Isengrim w Lipiec 04, 2013, 12:25:48 ---A EvE to jest drugie życie, czyż nie Sokole? ;)
--- Koniec cytatu ---
Bez górnolotnych określeń, jest to hobby. Tak jak bez mrugnięcia okiem olałem World of Tanks, tak Eve naprawdę byłoby mi szkoda.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 04, 2013, 11:15:06 ---Jak bym proponował jeszcze prościej: FUCK NO!
Porównując abonamentowe Eve z F2P War Thunder nie mam żadnych wątpliwości, że z punktu widzenia płacego klienta lepszy jest model abonamentowy. Już chociażby z braku gimbusów.
Dzień w którym Eve stanie się F2P + premium byłby moim ostatnim dniem w tej grze.
--- Koniec cytatu ---
Nie myślałem że kiedykolwiek do tego dojdzie.... ale te słowa można skomentować w jeden sposób
HOWGH!
Keniutek:
W głowe zachodze skąd wziął się mit o wyższości EVE community nad tymi z innych gier, także tych f2p. Wytarczy popatrzeć na gówno które przelewa sie localu podczas bitek, na chatach(polish) aby pozbyć sie złudzeń. Dla mnie jest wszystko jedno na jakim modelu biznesowym będzie oparte EVE i w niczym nie będzie mi przeszkadzać fala gimbusiarstwa. Po prostu nie będe z nimi siedział w korpie/sojuszu/tsie.
MGGG:
Bo w Eve grają dorosłe dzieci, ale w gry ft2 po prostu dzieci. dużej różnicy nie ma ;)
Alice9:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 04, 2013, 12:24:23 ---Kolejna słabość WT wynikająca z modelu F2P + premium to "czasy napraw samolotów". Oczywiście, jest o niebo lepiej niż w World of Tanks.
--- Koniec cytatu ---
nie wiem jak było wcześniej ale teraz nie ma czasu naprawy samolotów - po pewnym czasie reperuja ci sie za darmochę i tyle,
ale można miec ustawione autorepowanie za zdobyte lwy po bitwie. Rate zdobywanej darmowej waluty jest na tyle duży że nie trudno na to zarobić, trudniej się robi na tierze 7+, no ale co z tego, im dalej w las powinno być trudniej :), a smoloty kupowane za golda są prawdziwym rarytasem do ustrzelenia na polu walki - bynajmniej nie są niepokonane. WT ma zato to czego eve nigdy mieć nie będzie - w bitwie wszyscy nie celują w 1 cel co jest jebanym absurdem. za dużo się dzieje.
rozgrywka w eve jest dla gimbusów jak się tak nad tym uczciwie zostanowisz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej