Eve Online > NoobGarten
Górnik i zbyt mała masa asteroidów.
Goomich:
--- Cytat: Egzarcha w Czerwiec 18, 2013, 13:20:59 ---Wywózka rudy raczej nie popłaca (stosunek ryzyka do zysku).
--- Koniec cytatu ---
Zmielić, skompresować i można wywozić.
W działkach przewiozłem 10 frachtów minsów na dwa skoki JFem, przy stratach na poziomie miliona ISK.
Val Heru:
--- Cytat: Zlorf w Czerwiec 17, 2013, 01:55:33 ---Ekzakly,
Zagadaj do np. Rash'kana z [PBN] Pink Bunnies ingame. Goście siedza w Curse i klepia skałki na niewyobrażalna skale (jak na polish comunity).
--- Koniec cytatu ---
Zapraszamy do wspólnej zabawy. Najlepiej się kopie w gronie kosmicznych przyjaciół. Jako nasz dyrektor działu mining , Rash'kan obiecał hulka temu kto pobije jego rekord wykopanych skałek. Co moim skromnym zdaniem jest niemożliwe gdyż górnik z niego nieprzeciętny.
Deaell Portt:
Odezwij sie do mnie ingame. Mamy system w stain, gdzie non stop ludzie kopia i jest boost z rureczki/orki. Duzo aliansow wymuszaja na swoich memberach sprzedaz lodu do ally. Wiec jak sie domyslasz ceny pojda w gore. W h-secu anomalke kopiaca ludzie wykopuja w 12 minut. Duzo ludzi sie nabija z kopania, a to ponownie zaczyna byc oplacalnym zajeciem. Zwlaszca jak ma sie wlasne capitale co zra paliwko.
LukSim:
Dzięki za rady – na razie przesiaduje w pracy ale jak ogarnę trochę wolnego to dam znać :)
[BU FU] Karas:
Witac, hehe kopanie :]
nie wiem jak powinno sie to robic, ale moga napisac jak ja sobie skilluje alta. docelowo alt capsowy, ktory w miedzy czasie moglby zarobic przynajmniej na siebie i tak wlasnie padlo na kopanie. bo a- nie wymaga za duzo uwagi, b-bardzo szybko mozna zrobic skille na odpowiednim poziomie. moj retri wyciaga 1970jednostek, mining i astro na V i do tego drut+3%. kopie w 0,5(niedaleko amarr) gdzie mam kilkanascie paskow do dyspozycji, skupiam sie glownie na Pyro, bo dlugo sie je kopie i max 4 brylkami zapelniasz cale cargo. wszytko zwoze na 1 stacje, tam miele. Mielenie jest triki. mianowicie w hisecu jest pelno korporacji, szczegolnie gdzie kopia rude znajdz sobie cos dla siebe. wazne sa 2 czynniki PODATEK(najlepiej 0%, npc corpy maja 11%) i logistyka. oddaje swoja rude do mielenia, koles ma full skille i standy wiec uzyskuje max co sie da z mielenia. Dwa, corp ma frachta i lata do huba handlowego. jesli nie znajdzie sie fracht corpowy. to zbieram mineraly do 600k pojemnosci i wystawiam na otwarty rynek. 600k m3 to okolo 1b mineralu, mozna zaplacic za te kilka jumpow 20m i collateral MTH. W ten sposob Twoj ladunek nie bedzie czekal nawet 24h.
Obrona, wiadomo, gang gankerow zabije Cie chocbys siedzial w BS, ale jesli masz drony wywalone na zewnatrz 1 frajer sobie nie poradzi. dlatego zaraz po skillach do kopania zrobilem sobie drony, tym bardziej ze niemal ten sam remap co pod industry. To tyle jesli chodzi o kopanie, zajecie tylko i wylacznie na polAFK. jesli robisz w tym czasie cos innego. bo gapienie sie na to wypala mozg szybciej niz bloki reklamowe polsatu.
pozdr
Nawigacja
Idź do wersji pełnej