Eve Online > Dyskusje ogólne

Shipy dla nubich w pr0 corpach [Odp: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy]

<< < (3/7) > >>

SokoleOko:
Czy ja wiem... Vigil ma bonus do optimala tych painterów, czego nie ma Bellicose, a raczej w tym gangu jest się 50-100 km od celu.

Larving:
Dodatkowo chłopaki z vigilach robią przy okazji jako oczy, a w bellicose za bardzo by się nie nadali na scoutów. Oczywiście pewnie maulus itp też był by ok ale pewnie ktoś akurat miał vigile wolne, a paintery się bardzo orzy nagach przydają.

MGGG:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 04, 2013, 13:29:49 ---Czy ja wiem... Vigil ma bonus do optimala tych painterów, czego nie ma Bellicose, a raczej w tym gangu jest się 50-100 km od celu.

--- Koniec cytatu ---

Roznica nie jest duza Przy ustawieniu na noobskille (frytka na 4, skille od ewaru na 2-3) wychodzi optimal 45 na belicose do 57 na vigilu. Czyli i tak mieszcza sie ledwo ledwo w minmalnym zasiegu gangu. Jak ktos wyzej zauwazyl Vigil moze robic za oczy. Natomiast Bellicose moze sluzyc jako antysupport support. Wystarczy dac na high 4 rapid lunchery i mlodzie nie tylko beda paitowali, ale takze strzelali do cepow, frytek i calego mniejszego ustrojsta, ktore dla nag jest problemem.

Pytanie, ktore rozwiazanie bedzie bardziej uczace. Osobiscie wybrałbym drugie. Jesli już idziemy w paintery :)

Doom:

--- Cytat: MGGG w Czerwiec 04, 2013, 13:45:33 ---Roznica nie jest duza Przy ustawieniu na noobskille (frytka na 4, skille od ewaru na 2-3) wychodzi optimal 47 na belicose do 55 na vigilu. Czyli i tak mieszcza sie ledwo ledwo w minmalnym zasiegu gangu. Jak ktos wyzej zauwazyl Vigil moze robic za oczy. Natomiast Bellicose moze sluzyc jako antysupport support. Wystarczy dac na high 4 rapid lunchery i mlodzie nie tylko beda paitowali, ale takze strzelali do cepow, frytek i calego mniejszego ustrojsta, ktore dla nag jest problemem.

Pytanie, ktore rozwiazanie bedzie bardziej uczace. Osobiscie wybrałbym drugie. Jesli już idziemy w paintery :)

--- Koniec cytatu ---
Optimal jak optimal, jak idziesz na odległość do 30 kilometrów to nie ma znaczenia przy odległościach na jakich lubią nygusy walczyć te 10km otimala sprawia że bonus do dmg z paintera jest sporo lepszy. Do tego fryciaki mają zabawną przeżywalność a belicose to są kolce które przed niczym, nie uciekną. Przy tych 100km na których nagi chcą walczyć to pomijając atak bloba małego gówna raczej nić nie dojdzie poniżej 50km od formacji a gdzieś na takim zasięgu rapidy zaczynają działać i to na karaluchu i cerberze które mają (miały?) bonus do zasięgu rakiet

SokoleOko:

--- Cytat: MGGG w Czerwiec 04, 2013, 13:45:33 ---Natomiast Bellicose moze sluzyc jako antysupport support.

--- Koniec cytatu ---

Słabiutkie to będzie w porównaniu do Legiona czy Zealota, który co 3 sekundy pakuje hita za 1000 we frytkę i to jeszcze z insta-dmg.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej